Πολιτική

Διαψεύδονται τα περί αθρόων παράνομων ελληνοποίησεων

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδει πρόσφατα δημοσιεύματα περί αθρόων ελληνοποιήσεων ενόψει των εκλογών και επισημαίνει ότι οι εκλογικοί κατάλογοι έχουν κλείσει από τις 29 Φεβρουαρίου του 2012 και δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι είχαν ήδη εγγραφεί.

Επιπλέον, το υπουργείο διευκρινίζει ότι η ιδιότητα του Έλληνα πολίτη με το παρεπόμενο αυτής δικαίωμα ψήφου αποκτάται μόνο μετά την ορκωμοσία των προσώπων αυτών και την εγγραφή τους σε δημοτολόγια (και κατ΄ επέκταση στους εκλογικούς καταλόγους) και όχι απλώς με τη δημοσιοποίηση της απόφασης πολιτογράφησης.

Σημειώνει δε ότι οι τρεις αλλαγές πολιτικής ηγεσίας στο υπουργείο Εσωτερικών κατά το 2011 επηρέασαν τη ροή των αποφάσεων για τέτοια ζητήματα και ότι όλες οι αποφάσεις πολιτογράφησης, που αναρτήθηκαν στο πρόγραμμα «Διαύγεια» εντάσσονται σε πάγια διαδικασία για νόμιμα διαμένοντες αλλοδαπούς και όχι για λαθρομετανάστες.

Τέλος, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι οι πολιτογραφήσεις αυτές αφορούσαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία (γύρω στο 90%) Βορειοηπειρώτες, αιτήματα των οποίων εκκρεμούσαν επί μακρόν στην αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου και συμπληρώνει ότι η πολιτική αυτή αποτελεί συνέχεια της ίδιας πολιτικής που είχε ξεκινήσει να τηρείται την τελευταία εξαετία.

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για τα επεισόδια μετά τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη: «Νοσηρές μειοψηφίες προσπάθησαν να αμαυρώσουν μία ημέρα πένθους»
«Η πολιτεία το πάνδημο αίτημα του "ποτέ ξανά" να το μετατρέψει σε ακόμη περισσότερες πολιτικές για ασφαλείς σιδηροδρόμους» τονίζει σε ανακοίνωσή του
Επεισόδια στο Σύνταγμα μετά το συλλαλητήριο για τα Τέμπη
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για κυβερνητική συγκάλυψη στα Τέμπη και ετοιμάζεται για τη σύγκρουση στη Βουλή
Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, ο νέος υπερασπιστικός ισχυρισμός πως τα κυβερνητικά στελέχη, δήθεν δεν εμπλέκονται στο μπάζωμα καθώς ήταν στο σημείο ως «παρατηρητές» καταρρίπτεται από τις ίδιες τις κυβερνητικές ανακοινώσεις
Ο Σωκράτης Φάμελλος με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο συλλαλητήριο για τα Τέμπη στις 26/1/2025