Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

“Διαβολοβδομάδα” για τον Βενιζέλο

“Διαβολοβδομάδα” για τον Βενιζέλο

Τέσσερα καρέ που θα κρίνουν πολλά γα το μέλλον του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ και το μέλλον του ίδιου και του κόμματος, αλλά και της κυβέρνησης Σαμαρά, αναμένεται να ξετυλιχτούν τη εβδομάδα που ξεκινάει και που θα κλείσει μια δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση Σαμαρά.

Πρόκειται για:

-τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 18/12 της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια και τα ναυπηγεία με την οποία στοχοποιείται κυρίως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
-τη συνεδρίαση στις 19/12 του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ
-τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στις 20/12, και τέλος
-τη συζήτηση και ψήφιση από τη Βουλή του νομοσχεδίου για το φόρο ακινήτων ίσως ακόμη και το Σαββατοκύριακο.

Όσον αφορά τις τρεις πρώτες “στιγμές” ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αποφασισμένος να σφυροκοπήσει πολιτικά τους επικριτές τους, δηλαδή τον Αλέξη Τσίπρα και τους εσωκομματικούς αντιπάλους του σε μια σαφή προσπάθεια να επανακτήσει τον έλεγχο των κινήσεων καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται στο στόχαστρο και θεωρείται ο αδύναμος κρίκος της κυβέρνησης.

Ειδικότερα για την Εξεταστική Επιτροπή έχοντας και τη στήριξη του Μεγάρου Μαξίμου, παρά τις επιφυλάξεις μερίδας βουλευτών της ΝΔ, ο κ. Βενιζέλος θα επιχειρήσει να αποδείξει ότι δεν λειτούργησε…”υποβρυχίως” αλλά υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και της διάσωσης των ναυπηγείων και των θέσεων εργασίας.

Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να συνδέσει την κίνηση Τσίπρα με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα φτάνοντας ακόμη και στην εποχή του Άκη Τσοχατζόπουλου -τους οποίους σήμερα έχει αποκηρύξει το ΠΑΣΟΚ και “συμμαχούν” με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τα εσωκομματικό ζήτημα που έχει προκύψει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να προ-καλέσει τους αντιπάλους του, οι οποίοι σημειωτέον δεν λειτουργούν ενιαία, ενόψει και της κρίσιμης ψηφοφορίας επί του φόρου ακινήτων, να μιλήσουν ευθέως αν στηρίζουν την κυβέρνηση, τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ, διαφορετικά…..

Οι διαφωνούντες προς το παρόν δεν θα επιδιώξουν ανατροπή καταστάσεων και προσώπων, ωστόσο η κίνηση των “11” είναι βέβαιο ότι άνοιξε την πόρτα των εξελίξεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με το Μέγαρο Μαξίμου να παρακολουθεί με ανησυχία τα τεκταινόμενα καθώς η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνησης και η ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης αποτελεί το διακύβευμα για τον Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε

Σαμαράς: Αποκλείει τριπλές εκλογές το Μάιο

Τα επτά ερωτήματα που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα υποβρύχια και ζητά έγγραφα και απαντήσεις

Κουβέλης: “Όχι” στο ΠΑΣΟΚ και στους 58

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε