Πολιτική

Δικογραφία στη Βουλή για χρυσαυγίτες βουλευτές για τους πυροβολισμούς στη κηδεία του Ντερτιλή

Στη Βουλή διαβιβάζεται από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία που σχηματίστηκε από τις εισαγγελικές αρχές για τους πυροβολισμούς που ερρίφθησαν από όπλα βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην κηδεία του χουντικού Νικόλαου Ντερτιλή.

Ειδικότερα, η δικογραφία που διαβιβάζεται στο ελληνικό κοινοβούλιο αφορά στο αδίκημα της παραβίασης του Ν. 2168/93 (άσκοποι πυροβολισμοί κατά συναυτουργία) και αφορά τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Ηλία Παναγιώταρο, τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Στάθη Μπούκουρα αλλά και τον πρώην βουλευτή και νυν στέλεχος του κόμματος Απόστολο Γκλέτσο.

Όπως προέκυψε από έρευνες που διενήργησαν η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αλλά και οι αρμόδιες αστυνομικές κατά τη νεκρώσιμη ακολουθία του Ν. Ντερτιλή που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιανουάριο, ερρίφθησαν 20 πυροβολισμοί.

Αρχικά, διαπιστώθηκε ότι οι πυροβολισμοί ερρίφθησαν από ομάδα αγνώστων στο χώρο του νεκροταφείου, πλην όμως δεν έγιναν αμέσως αντιληπτοί. Ακολούθησε έρευνα και αμέσως μετά εντοπίστηκε ένας 22χρονος άνδρας, ο οποίος είχε στην κατοχή του πάνω από 20 κάλυκες.

Στη συνέχεια, οι κάλυκες εστάλησαν στα αρμόδια εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ και η η σχετική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε έδειξε ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από πιστόλια των Ηλία Παναγιώταρου (10 πυροβολισμοί), Απόστολου Γκλέτσου (τέσσερις πυροβολισμοί), Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση (πέντε πυροβολισμοί) και Στάθη Μπούκουρα (δυο πυροβολισμοί).

Υπενθυμίζεται ότι στην κηδεία του Ν. Ντερτιλή, είχε παρευρεθεί κλιμάκιο βουλευτών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον προφυλακισμένο σήμερα βουλευτή Χρήστο Παππά. Ο Ν. Ντερτιλής είχε καταδικαστεί το 1975 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβριο του 1973.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όργιο προσλήψεων στη Βουλή από την Χρυσή Αυγή

Θέμα χρόνου η δίκη της Χρυσής Αυγής – Ευρήματα βόμβα στα χέρια των δικαστών

Οι χρυσαυγίτες επιβεβαιώνουν τις προσλήψεις συγγενών τους – Κατακεραυνώνουν την οικογενειοκρατία αλλά βολεύουν παιδιά, ανίψια και λοιπούς συγγενείς

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ