Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Δήμος Πειραιά: Με καταγγελίες και φωνές στον β’ γύρο Μώραλης και Μιχαλολιάκος

Δήμος Πειραιά: Με καταγγελίες και φωνές στον β’ γύρο Μώραλης και Μιχαλολιάκος

Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών στο δήμο Πειραιά χαρακτηρίστηκε από τη νίκη του Γιάννη Μώραλη και στιγματίστηκε από τις καταγγελίες του Βασίλη Μιχαλολιάκου για τραμπουκισμούς και απειλές. Οι δυο τους θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο.

Βαρύ το κλίμα στο δήμο Πειραιά, με τον νυν δήμαρχο, Βασίλη Μιχαλολιάκο να καταγγέλλει πως “κάποιοι ζωηροί με μαύρα δερμάτινα μπουφάν” του απαγόρευσαν ακόμη και το να μπει σε κάποια εκλογικά τμήματα και ζήτησε ακόμη κι από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να προστατεύσει τη σωματική του ακεραιότητα.

Οι καταγγελλίες στράφηκαν κατά του αντιπάλου του, Γιάννη Μώραλη, ο οποίος ζήτησε στοιχεία αλλιώς άφησε ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο μηνύσεων.

Σε αυτό το κλίμα έντασης, οι δυο άνδρες θα είναι εκείνοι που θα διεκδικήσουν την δημαρχία του Πειραιά στον δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή.
Ο Γιάννης Μώραλης ήταν πρώτος και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δεύτερος με τη διαφορά τους να κυμαίνεται κοντά στο 2%.

Τρίτος ήταν ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος και θα είναι ο ρυθμιστής του δεύτερου γύρο, αν και ακόμα δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το ποιον θα στηρίξει την επόμενη Κυριακή.
Με τα exit polls να πέφτουν έξω τουλάχιστον στη διαφορά των δύο βασικών αντιπάλων, ο Πειραιάς σύμφωνα με την εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος δείχνει νικητή τον κ. Μώραλη με 33,5%. 

Στη δεύτερη θέση έρχεται ο κ. Μιχαλολιάκος με την εκτίμηση να του δίνει 30,9% και έτσι οι δύο αυτοί παιρνούν στο δεύτερο γύρο με τον κ. Δρίτσα να είναι τελικά ο ρυθμιστής του εκλογικού αποτελέσματος στο δεύτερο γύρο. 

Με την ενσωμάτωση στο 86,80% τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ % ΕΔΡΕΣ
Γιάννης Μώραλης 32,17 8
Βασίλης Μιχαλολιάκος 31,35 8
Θόδωρος Δρίτσας 17,11 4
Ελπίδα Παντελάκη 6,71 2
Νίκος Κούζηλος 5,75 1
Ιωσήφ Βουράκης 2,47 1
Αντώνης Καλογερογιάννης 2,05 1
Αθανάσιος Διαβολάκης 1,41

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΥΝΕΧΗ ΡΟΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νικητές και ηττημένοι του Α γύρου των εκλογών – Ποιά θα είναι τα ντέρμπι του β γύρου – Το μήνυμα των αποτελεσμάτων για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

”Βαριές” καταγγελίες Μιχαλολιάκου: ”Κινδυνεύει η σωματική μου ακεραιότητα – Ζητώ από τον πρωθυπουργό να με προστατέψει”!

Η απάντηση Μώραλη σε Μιχαλολιάκο – ”Αυτά που λέει αντανακλούν το παρελθόν του”!

Tα exit polls ξεγέλασαν τον ΣΥΡΙΖΑ και η κάλπη τους διέψευσε

Οι δήμαρχοι που εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή

Αποτελέσματα εκλογών: Η μάχη για τους μεγάλους δήμους της Κρήτης και της Πελοποννήσου!

Αποτελέσματα εκλογών: Η μεγάλη μάχη της Περιφέρειας Αττικής – Έπεσαν έξω τα exit poll!

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε