Τετάρτη, 3 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Δημοσκόπηση: Κερδίζει ο ευρωσκεπτικισμός, χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Κερδίζει ο ευρωσκεπτικισμός, χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Νέα ΔημοκρατίαΣΥΡΙΖΑ σημειώσατε… Χ, αφού σε νέα δημοσκόπηση τα δυο κόμματα συγκεντρώνουν 20,3% στην πρόθεση ψήφου. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός και αυτή τη φορά ο Αντώνης Σαμαράς. “Πληρώνει” τη στάση του στο θέμα της Κύπρου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λάθος η στάση της κυβέρνησης λάθος και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση της Κύπρου εκτιμά η πλειοψηφία των πολιτών που μετείχαν στη δημοσκόπηση της GPO για το MEGA.

Το 51,5% των ερωτηθέντων κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης και το 43,6% θετικά ή μάλλον θετικά, ενώ στην αντίστοιχη ερώτηση για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, το 63,7% απαντά αρνητικά ή μάλλον αρνητικά και το 25,3% θετικά ή μάλλον θετικά. Αρνητικά αντιμετωπίζεται και η απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει κοινό μέτωπο με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Το 57,9% την βλέπουν αρνητικά ή μάλλον αρνητικά ενώ το 34% θετικά ή μάλλον θετικά.

Το 51,6% των ερωτηθέντων πιστεύει πάντως ότι δεν υπήρχε εναλλακτική λύση για την Κύπρο από την συμφωνία με την τρόικα, ενώ το 46,4% ότι υπήρχε.

Για πρώτη φορά, φαίνεται πως οι πολίτες δεν πείθονται από την υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ να… σκίσει το μνημόνιο. Σχετικά με την θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ χωρίς μνημόνιο και το εάν αυτή είναι εφικτή, το 75,6% πιστεύει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό ενώ το 21,8% ότι είναι.

Οι τελευταίες εξελίξεις με αποκορύφωμα την κρίση στην Κύπρο βγάζουν στην επιφάνεια τον ευρωσκεπτικισμό των Ελλήνων. Το 91,2% θεωρεί ότι η Ευρώπη εξελίσσεται σε μια ένωση κρατών υπό την κυριαρχία της Γερμανίας, άποψη με την οποία διαφωνεί ωστόσο το 8%.
Στο ίδιο μήκος κύματος, το 90,1% διαφωνεί με την άποψη ότι η Ευρώπη με την σημερινή της μορφή λειτουργεί προς όφελος των λαών, κάτι που πιστεύει το 9,1%.

Πάντως, σε ερώτηση για το εάν πιστεύουν ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη, το 59,4% απαντάει θετικά ή μάλλον θετικά ενώ το 38,5% αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ = Χ
Στην πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση φέρνει Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση με 20,3%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 9% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,3%, το ΚΚΕ με 5,8% και η ΔΗΜΑΡ με 5%.

Το 4,1% των ερωτηθέντων απάντησε άλλο κόμμα. Αποχή / Λευκό / Άκυρο απάντησε το 6,1%, ενώ αδιευκρίνιστη είναι η ψήφος του 15,6% των ερωτηθέντων.

Στην ερώτηση «ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον Αντώνη Σαμαρά επιλέγει το 46% των ερωτηθέντων, έναντι 29,3% που επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Κανέναν από τους δύο απαντάει το 23,5% των ερωτηθέντων.

Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα από την 28η Μαρτίου έως και την 1η Απριλίου 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον… κανένα!

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα Νέας Δημοκρατίας σε νέα δημοσκόπηση

Δημοσκόπηση: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό Σαμαρά

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση – Μπροστά η Ν.Δ. στην παράσταση νίκης

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα ΝΔ και άνοδος ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση της Alco για το NewsIt

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε