Τετάρτη, 24 Ιουλ.
35oC Αθήνα

Δυσφορία για τα μάτια από ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για ανασχηματισμό;

Δυσφορία για τα μάτια από ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ για ανασχηματισμό;

Μπορεί ο ανασχηματισμός να διαψεύδεται  κατηγορηματικά από το Μέγαρο Μαξίμου όμως ποτέ στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας δεν προαναγγέλθηκε ένα τέτοιο γεγονός.

Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά ξεκαθαρίζουν πως πρόκειται για μια ρύθμιση με στόχο να καλυφθεί ένα νομικό κενό που υπήρχε και για να υπάρξει ένα ενιαίο μοντέλο στα υπουργεία μετά και τις τελευταίες επαφές με την τρόικα.

Τις τελευταίες ώρες τα σενάρια για ανασχηματισμό είχαν πυροδοτηθεί και πάλι μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ απόφασης με την οποία προβλέπεται να συσταθούν άμεσα έξι νέες θέσεις αναπληρωτών υπουργών. Σύμφωνα με την απόφαση δημιουργούνται θέσεις αναπληρωτών υπουργών στα εξής έξι υπουργεία: Δικαιοσύνης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημοσίας Τάξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας-Θράκης. “

Την ίδια ώρα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εκφράζουν δυσαρέσκεια για την κίνηση αυτή και τονίζουν ότι για την σύσταση των έξι θέσεων αναπληρωτών υπουργών ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ.

Από το ΠΑΣΟΚ τονίζεται ότι το κόμμα δεν είχε ενημερωθεί για την δημοσιευθείσα στο ΦΕΚ απόφαση του Πρωθυπουργού με την οποία συστάθηκαν θέσεις αναπληρωτών υπουργών σε όλα τα υπουργεία, ακόμα και σε εκείνα όπου δεν υπάρχουν τέτοιες θέσεις. Τονίζουν μάλιστα ότι το κυβερνητικό σχήμα πρέπει να είναι όσο γίνεται λιτό και λειτουργικό, ιδιαίτερη δε έμφαση πρέπει να δοθεί στα υπουργεία που σηκώνουν το βάρος των μεταρρυθμιστικών και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.

Όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Κουβέλης ήταν ενήμεροι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ανασχηματισμός αμέσως μετά το Πάσχα;
 

ΠΑΣΟΚ: Παρασκήνιο και εσωκομματική αντιπολίτευση ενόψει ανασχηματισμού

Οι όροι Σαμαρά για τον ανασχηματισμό – Ποιοι έρχονται, ποιοι φεύγουν και ο ρόλος της τρόικας

Ποιους θέλει ο Βενιζέλος στην κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε