Ωστόσο, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έσπευσε να διευκρινίσει, ότι δεν θα έχουν σχέση με αυτές των προηγούμενων ετών, τονίζοντας, ότι «στο παρελθόν υπήρχαν “χρυσές” εθελούσιες έξοδοι, τις οποίες το ελληνικό δημόσιο και οι φορολογούμενοι πλήρωναν πολλαπλά».
Η κ. Χριστοφιλοπούλου είπε πως «πολλά υπουργεία βρίσκονται στην τελική φάση της αξιολόγησης των φορέων τους, σχετικά με το αν επιτελούν αποτελεσματικά τον σκοπό τους και αν αυτός ο σκοπός συνεχίζει να υφίσταται, διότι υπάρχουν και οργανισμοί- φαντάσματα».
Τόνισε δε, ότι «έχουν ψηφιστεί συγχωνεύσεις φορέων αλλά δεν έχουν προχωρήσει σε διοικητικό επίπεδο οι αναδιαρθρώσεις των υπηρεσιών τους. Πρέπει να σταματήσουμε να πατάμε σε δυο βάρκες. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μπορεί να συμβάλει στη διοικητική διαδικασία και να έχει γνώμη, όμως η αξιολόγηση γίνεται από τα αρμόδια υπουργεία».
Τέλος, η υφυπουργός είπε, ότι «για κάθε μια από τις 15.000 αποχωρήσεις από το δημόσιο, θα υπάρχουν και 15.000 προσλήψεις. Περίπου 11.000 νέοι άνθρωποι, διαφόρων ειδικοτήτων, που έχουν περάσει από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, θα προσληφθούν, κατά προτεραιότητα, σε θέσεις που δεν θα καλυφθούν από τις επανατοποθετήσεις».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χαμός στην τηλεδιάσκεψη Στουρνάρα με Λαγκάρντ, Ρεν και Τόμσεν: «Τρέξτε!»
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρόικα: Πλειστηριασμούς δεν κλείσαμε, απολύσεις δεν κάνατε, γιατί να επιστρέψουμε;
Στην Κομισιόν την Τετάρτη ο Αντώνης Σαμαράς
Τελικά πότε είναι φρέσκο το γάλα; Άλλη η γνώμη του Τσαυτάρη, άλλη του Χατζηδάκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σόιμπλε: Λιτότητα; Ποια λιτότητα; Εμείς δεν επιβάλουμε τίποτα!