Σάββατο, 6 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Εδώ η τρόικα, εκεί η τρόικα, κανείς δεν ξέρει πότε θα γυρίσει

Εδώ η τρόικα, εκεί η τρόικα, κανείς δεν ξέρει πότε θα γυρίσει

15, 16, 14 ή… να κάνει η μάνα; Η τρόικα πρόκειται να γυρίσει στην Αθήνα αλλά ούτε η ίδια η κυβέρνηση, όπως παραδέχτηκε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δεν ξέρει πότε ακριβώς θα γίνει αυτό!

Στη σύσκεψη του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, συμμετείχε και ο Γιάννης Στουρνάρας. Συζητήθηκαν όλα τα ανοιχτά θέματα ενόψει της επιστροφής της τρόικας.

Ο υπουργός Οικονομικών, στις δηλώσεις του, τόνισε πως χθες εστάλησαν στην τρόικα τα στοιχεία που έπρεπε να σταλούν από την ελληνική πλευρά και πλέον η Αθήνα περιμένει πότε οι δανειστές θα οριστικοποιήσουν την ημερομηνία άφιξης.

Όταν ο Γ. Στουρνάρας ρωτήθηκε αν υπάρχει ενδεχόμενο οι εκπρόσωποι των δανειστών να μην έρθουν στις 15 του Ιανουαρίου, όπως είναι προγραμματισμένο, απάντησε: «δεν ξέρω αν είναι 15, 16, 14, τι να σας πω. Κάπου εκεί θα είναι».

Η κυβέρνηση θεωρεί πως βάσει των στοιχείων που απεστάλησαν στους δανειστές, καλύπτεται πλήρως το δημοσιονομικό κενό του ’14. Με βάση τα στοιχεία που εστάλησαν, το χρηματοδοτικό κενό είναι περίπου 11 δισ. ευρώ. «Αν δείτε και στο Μνημόνιο μέσα το τελευταίο, στην επικαιροποίηση, τόσο είναι περίπου», είπε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Όλα θα κριθούν από την απάντηση της τρόικας. Το ίδιο ισχύει και για το εισιτήριο των 25 ευρώ για είσοδο στα νοσοκομεία, που η κυβέρνηση αποφάσισε να αποσύρει και αντ’ αυτού να επιβαρύνει με 5 λεπτά την τιμή των τσιγάρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη δε συζητήθηκε το θέμα που έχει προκύψει με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ο Γιάννης Στουρνάρας και σήμερα στήριξε την πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, λέγοντας πως τη στηρίζει όλη η κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βενιζέλος κατά ΣΥΡΙΖΑ: 5η φάλαγγα δε θέλει να βγούμε από την κρίση

Ανεργία υπό… παρακολούθηση! Ιδρύεται κυβερνητικό συμβούλιο απασχόλησης

Τ’ άκουσε τελικά ο Γιοχάνες Χαν! Δήμαρχος: Μάθαμε να μαστορεύουμε, γ@@@@ε και το μάστορα! (VIDEO)

Επιμένει ο Σόιμπλε: «Βοηθήστε» μας, να σας βοηθήσουμε

Το ΔΝΤ δηλώνει πως θα επιστρέψει ο Τόμσεν στην Αθήνα αλλά δεν ξέρει πότε

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε