Πέμπτη, 18 Ιουλ.
38oC Αθήνα

Εκδήλωση αφιέρωμα στη Μέρα της Γυναίκας από το ΚΚΕ

Εκδήλωση αφιέρωμα στη Μέρα της Γυναίκας από το ΚΚΕ

Το Τμήμα Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ και η Πολιτιστική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση – αφιέρωμα στη Μέρα της Γυναίκας το Σάββατο 8 Μαρτίου, στην αίθουσα Συνεδρίων της ΚΕ του ΚΚΕ (Λ. Ηρακλείου 145 – Περισσός) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στην εκδήλωση θα προβληθούν δύο σπάνιες ταινίες «Η Μάνα» και «Η Μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της». Πρόκειται για κινηματογραφημένες παραστάσεις του θεάτρου του Μπρεχτ, «Μπερλίνερ Ανσάμπλ», με την Ελένε Βάιγκελ στους ρόλους της μάνας. Οι ταινίες, που γυρίστηκαν το 1958 και το 1961, αντίστοιχα, προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το αφιέρωμα θα ξεκινήσει στις 3.00 μμ. με την προβολή της ταινίας «Η μάνα» σε σκηνοθεσία Μάνφρεντ Βέκβερτ – Χάρι Μπρέμερ, σενάριο Μάνφρεντ Βέκβερτ – Χάρι Μπρέμερ – Ισότ Κίλιαν.

Θα ακολουθήσει στις 6.00 μ.μ. η συζήτηση για το πώς αντιμετωπίζει ο Μπρεχτ τον κοινωνικό ρόλο της μάνας, τη θέση του απέναντι στη γυναίκα γενικότερα, σε αντιπαράθεση με την αστική τέχνη.

Στη συζήτηση παίρνουν μέρος η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνη του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ, η Νάση Σακιώτη, καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας και ο ηθοποιός και συγγραφέας Βασίλης Κολοβός.
Το αφιέρωμα θα ολοκληρωθεί με την προβολή της δεύτερης ταινίας «Η μάνα κουράγιο και τα παιδιά της» (ώρα έναρξης προβολής 8.00 μ.μ.) σε σκηνοθεσία – σενάριο Μάνφρεντ Βέκβερτ – Πέτερ Πάλιτς και μουσική Πάουλ Ντεσάου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: ”Πόλεμος” Μπουτάρη – ΚΚΕ λίγο πριν τις εκλογές – Το πρόστιμο που άναψε φωτιές!

Η στιγμή που τα ΜΑΤ χτύπησαν τον Ευρωβουλευτή Χαρ. Αγγουράκη (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Κατάργηση των “χαρατσιών” στην υγεία ζητά το ΚΚΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε