Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Εκλογές 2014: Οι 20 ημέρες που θα κρίνουν το στοίχημα Σαμαρά – H παρέμβαση Καραμανλή

Εκλογές 2014: Οι 20 ημέρες που θα κρίνουν το στοίχημα Σαμαρά – H παρέμβαση Καραμανλή

Το κυβερνητικό έργο και η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ, τα δύο σημαντικότερα όπλα της προεκλογικής στρατηγικής της ΝΔ. Γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά “οικοδομείται” η γαλάζια προεκλογική εκστρατεία.

Κεντρική θέση στην προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας, θα έχει, ως αναμένετο ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζουν τον πρωθυπουργό ως το αποτελεσματικότερο αντίδοτο στη ρευστότητα και την αβεβαιότητα, που μεταδίδουν όλες οι μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου εκφράζουν την ικανοποίηση, καθώς από τις εσωτερικές δημοσκοπήσεις, που αναλύουν καθημερινά εντοπίζουν ένα πλειοψηφικό ρεύμα, της τάξεως του περίπου 60%, που δείχνει να αποστρέφεται τη ρητορική ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, είναι έκδηλη η ανησυχία τους για το ακόμη υψηλό ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου αλλά και για το ποσοστό – και αυτό μεγάλο – που αρνείται να απαντήσει στους δημοσκόπους.

Τον τελευταίο καιρό, πάντως, καταβάλλεται προσπάθεια να κινητοποιηθεί όλος ο κομματικός μηχανισμός, εξ ου και το προηγούμενο και το επόμενο Σαββατοκυριακα έχουν προγραμματιστεί περί τις 50 πολιτικές εκδηλώσεις, ανά την επικράτεια, με “πρωταγωνιστές” τους 42 υποψηφίους ευρωβουλευτές του κόμματος

Στην κυβέρνηση έχουν υιοθετήσει τη συνειδητή επιλογή να λειτουργήσει η παρούσα προεκλογική περίοδος ως η καλύτερη διαφήμιση του κυβερνητικού έργου, ιδίως των πτυχών εκείνων, που προοιωνίζονται την έλευση της ανάπτυξης, ύστερα από 6 χρόνια σωρευτικής ύφεσης. Σε άρθρο του στο “Βήμα της Κυριακής” ο κύριος Σαμαράς διατράνωσε ότι το “κέλυφος έσπασε” και πως “η Νέα Ελλάδα γεννιέται”, φράσεις, οι οποίες μαζί με το δίλημμα “σταθερότητα ή περιπέτεια” θα αναδειχθούν ως οι βασικές πρωθυπουργικές σημαίες της γαλάζιας εκστρατείας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι συνεχείς πολιτικές παλινδρομήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προδίδουν το μέγεθος του στρατηγικού προβλήματος, που αντιμετωπίζει η Κουμούνδουρου και το οποίο θα υπογραμμίζει ευκαιρίας δοθείσης και ο ίδιος Αντώνης Σαμαράς, όπως το έκανε κατά τη χθεσινή του γραπτή παρέμβαση.

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, τα περισσότερα στελέχη αναγνωρίζουν πλέον ότι αφ ενός οι επιτυχίες στο πεδίο της οικονομίας και αφ ετέρου τα πολιτικά “αυτογκόλ” του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αυξήσει τις πιθανότητες μίας γαλάζιας πρωτιάς στις Ευρωεκλογές. Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι πιθανή ήττα του κόμματος του θα αποστερήσει από τον Αντώνη Σαμαρά το πολιτικό έρεισμα να προωθήσει τις αλλαγές, που σχεδιάζει ακόμη και εντός της ΝΔ, ενώ θα του αφαιρέσει και το δικαίωμα να προκαθορίσει τις μελλοντικές, πολύ κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις.

Την προσεχή Πέμπτη 8 Μαΐου, στις 12:00, θα συνεδριάσει στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής η Κ.Ο. της ΝΔ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού

Πληροφορίες, μάλιστα, φέρουν τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος, Κώστα Καραμανλή να παρεμβαίνει λίγο πριν από τις εκλογές με μία δήλωση στήριξης της προσπάθειας της Νέας Δημοκρατίας. Εξάλλου, Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής θα βρεθούν την προσεχή Παρασκευή στο ετήσιο μνημόνιο του ιδρυτού της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή, που θα γίνει στο Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής στη Φιλοθέη και η κοινή τους εμφάνιση θα συμβάλλει στην εικόνα ενότητας της “όλης ΝΔ”, που επιχειρεί να περάσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι στοχευμένες περιοδείες του πρωθυπουργού εμπεριέχουν αυθημερόν επισκέψεις στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδος, Ιονίων Νήσων, Πελοποννήσου και Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο κύριος Σαμαράς θα είναι ο βασικός ομιλητής σε δύο “ανοιχτές εκδηλώσεις”, που θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μεταξύ 18 και 25 Μαΐου.

Την προσεχή Τετάρτη ο κύριος Σαμαράς θα παρουσιάσει τις γαλάζιες προτάσεις για την Συνταγματική Αναθεώρηση ενώ έως τις Ευρωεκλογές θα παρουσιάσει και το 10 ετές αναπτυξιακό σχέδιο, που θα τεθεί υπ όψιν του σημερινού Eurogroup.

Την προσεχή Πέμπτη, συγκαλεί την Κ.Ο. του κόμματος του ενώ την επομένη του πρώτου γύρου των Αυτοδιοικητικών Εκλογών υποδέχεται στην Αθήνα τον υποψήφιο του ΕΛΚ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκλογές 2014: Νεα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Α. Παπαμιμίκος: Θα είναι λάθος να απαγορευτεί η Χρυσή Αυγή

Προβάδισμα ΝΔ έναντι ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές – Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση

Οργισμένη διάψευση από τον Γιάννη Ρουμπάτη

ΣΥΡΙΖΑ: Το μεσοπρόθεσμο “λατινοποιεί” τη χώρα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε