Πολιτική

Εκλογές ΝΔ LIVE: Στο 20% η αποχή – Περίπου 80.000 έχουν ψηφίσει – Αντιεξουσιαστές τα έκαναν γυαλιά καρφιά σε εκλογικό κέντρο

- Αντιεξουσιαστές τα... έσπασαν σε εκλογικό κέντρο στη Νέα Φιλαδέλφεια.
- Σε εξέλιξη ο δεύτερος γύρος των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία - Ανάλογη του πρώτου γύρου η συμμετοχή.
- Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 εκτός αν η συμμετοχή είναι μεγάλη και χρειαστεί παράταση.
- Με χειροκροτήματα και selfie ψήφισε στη Θεσσαλονίκη ο Κώστας Καραμανλής - Δεν έκανε καμία δήλωση.
- Δεκτός με χειροκροτήματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο εκλογικό κέντρο της Κηφισιάς - Ξημερώνει νέα μέρα για τη Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα, δήλωσε.
- Μεϊμαράκης από ΕΒΕΑ: Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι - Ψήφισε στη Δάφνη.
- Νωρίτερα του την... έστησε ο "τσολιάς" της "Ελληνοφρένειας.
- Αισιόδοξος ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης πως θα υπάρχει αποτέλεσμα στις 23:00.
- Πώς θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας στον δεύτερο γύρο.
- Πού στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι δύο μονομάχοι για την ηγεσία του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κυριάκος Μητσοτάκης.
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.

Σε εξέλιξη από τις 07:00 το πρωί ο δεύτερος και καθοριστικός γύρος των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία από τον οποίο θα προκύψει ο νέος πρόεδρος του κόμματος και ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Βαγγέλης Μεϊμαράκης ή Κυριάκος Μητσοτάκης; Δικαίωμα ψήφου έχουν οι 404.000 πολίτες που ψήφισαν και την πρώτη Κυριακή. Όσοι ψηφίσουν θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια εκλογικά κέντρα με την πρώτη φορά. Συνολικά θα στηθούν 1.290 κάλπες σε 883 εκλογικά τμήματα. Όποιος θέλει να ψηφίσει, πρέπει να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο. Θα πάρουν στα χέρια τους τρία ψηφοδέλτια: ένα για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ένα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη κι ένα λευκό.

Αυτή τη φορά, οι ψηφοφόροι θα πρέπει να αναζητήσουν το που ψηφίζουν με βάση το αρχικό του επιθέτου τους, ενώ δεν θα πληρώσουν τα 3 ευρώ της συμμετοχής ούτε και θα συμπληρώσουν την ειδική φόρμα. Ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης δηλώνει αισιόδοξος πως είναι πιθανό το τελικό αποτέλεσμα να έχει βγει στις 23:00 το βράδυ της Κυριακής. Επίσης, η διασταύρωση των στοιχείων δεν θα γίνει μόνο με φαξ αλλά και με e-mail.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Στη Βουλή η δικογραφία για Κώστα Καραμανλή και Χρήστο Σπίρτζη για τα Τέμπη - Τα επόμενα βήματα
Τα κόμματα, αφού  μελετήσουν τα περιγραφόμενα  μπορούν να καταθέσουν στην Ολομέλεια αίτηση με 30 τουλάχιστον  υπογραφές βουλευτών για την σύσταση Ειδικής Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής
Κώστας Καραμανλής και Χρήστος Σπίρτζης 1
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3