Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Εκλογολογία και σκάνδαλα ανησυχούν το Μαξίμου – Οργισμένος ο Σαμαράς με το θέμα Ξηρού

Εκλογολογία και σκάνδαλα ανησυχούν το Μαξίμου – Οργισμένος ο Σαμαράς με το θέμα Ξηρού

Την επαύριο των μηνυμάτων στήριξης και αλληλεγγύης των εταίρων προς τις προσπάθειες της χωρας η κυβερνηση Σαμαρά προσγειώνεται στη σκληρή πραγματικότητα – σενάρια πολιτικής αποσταθεροποιησης καθώς και οι πιθανές ” πολιτικές ” ουρές σκανδάλων, που αναδύονται στο προσκήνιο προβληματίζουν Νέα Δημοκρατια και ΠΑΣΟΚ.

Στην αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων, που προκύπτουν απο την άσκηση της ευρωπαϊκής προεδρίας και απο τη στήριξη των εταίρων μας εστιάζει για το επόμενο 5μηνο η κυβερνηση, εν όψει Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τα πέραν πάσης αμφισβήτησης μηνύματα στήριξης και αναγνώρισης των ελληνικών επιτευγμάτων στον απόηχο της τελετής έναρξης της Ελληνικής προεδρίας δεν θα έχουν κανένα αντίκρισμα, οπως ομολογούν υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες, εφ οσον δε συνοδεύθουν απο μια ανέφελη διαπραγματευση με την τρόικα, που θα πιστοποιήσει εν τοις πράγμασι την πρόοδο, που εχει καταγράψει η κυβερνηση.
Εξ ου και ο Αντώνης Σαμαρας εχει δώσει ρητές εντολές, ώστε να μην παρατηρηθούν καθυστερήσεις και παλινωδίες κατα την αξιολόγηση της τρόικας.

Εκλογολογία και σκάνδαλα προκαλούν εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, που ευελπιστεί να κεφαλαιοποιήσει πολιτικα την Ελληνική προεδρία στις προσεχείς εκλογές

Την ίδια ώρα, πάντως, δημοσιεύματα του ξένου τύπου, που δε μιλούν μόνο για τις ευκαιρίες, που εχει μπροστά της η ελληνική κυβερνηση αλλα και για τους σκοπέλους, ανακινώντας τον κίνδυνο πρόωρων εκλογών, σε περιπτωση, που το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν είναι διαχειρισιμο για τη δικομματικη κυβερνηση, καλλιεργούν κλίμα αβεβαιότητας στο εξωτερικό περιορίζοντας τα περιθώρια ελιγμών του Μεγαρου Μαξιμου. Σε συνδυασμό με τη δημοσκοπική πίεση και την ακραία πόλωση στο εσωτερικο, δεν υπάρχουν περιθώρια εφυσηχασμου για την κυβερνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Μέτωπο με απρόβλεπτες πολιτικές παρενέργειες είναι και αυτο των σκανδαλων με τις αποκαλύψεις γύρω απο τα κόκκινα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και τις μίζες απο τα εξοπλιστικά προγράμματα. Μολονότι στην κυβερνηση επαναλαμβάνουν μονότονα οτι η δικαστική έρευνα πρεπει να φθάσει μέχρι τέλους και οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη γαλάζιοι και πράσινοι παράγοντες δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για περαιτέρω αποκαλύψεις, που ενδεχομένως να αγγίζουν και “δικούς τους ανθρώπους”.

Σε καθε περιπτωση στην κυβερνηση επισημαίνουν οτι οι διακηρύξεις περι διαφάνειας πιστοποιουνται και στην περιπτωση των τραπεζών, όπου, οπως τονίζουν, δεν ισχύει το άβατο προηγούμενων περιόδων.

Εκνευρισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξιμου και για την απόδραση του Χριστοδούλου Ξηρού αλλα και για τη φιλονικία μεταξυ των Υπουργείων Δικαιοσυνης και Προστασίας του Πολιτη στον απόηχο του επιμερισμού των ευθυνών. Εξ ου και οι κύριοι Αθανασίου και Δένδιας εκλήθησαν εκτακτως χθες στο Μέγαρο Μαξιμου, όπου έλαβαν σαφείς εντολές να τερματιστεί ο χαρτοπόλεμος των ανακοινώσεων και να παρουσίασουν άμεσα αποτελέσματα. Η πίεση προς την ελληνική κυβερνηση επιτείνεται και απο τις καθημερινές σχεδόν “προτροπές” του Στειτ Ντιπαρτμεντ να οδηγηθεί εκ νέου στη φυλακή ο Χριστόδουλος Ξηρός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στουρνάρας προς τρόικα: Ο κόσμος σας φοβάται! – Σόιμπλε για κούρεμα: Γιάννη, ξέχνα το!

Πως αντέδρασε ο Σαμαράς όταν έμαθε τις συλλήψεις για το Τ.Τ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε