Παρασκευή, 26 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Έξι αιτήματα για δημοψήφισμα στην Βουλή – Το μεσημέρι η Διάσκεψη των Προέδρων

Έξι αιτήματα για δημοψήφισμα στην Βουλή – Το μεσημέρι η Διάσκεψη των Προέδρων

Στη σημερινή Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής παραπέμπονται οι προτάσεις για τη διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Ο Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Ιωάννης Δραγασάκης ανακοίνωσε ότι έχουν κατατεθεί 6 αιτήματα υπογραφόμενα από 127 συνολικά βουλευτές για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος και 116 του Κανονισμού της Βουλής για το ψηφισμένο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρείας Ηλεκτρικής Ενέργειας», σύμφωνα με τα οριζόμενα σε έκαστη αυτών.

Ξεχωριστά ανακοίνωσε ο κ. Δραγασάκης το αίτημα 12 βουλευτών του ΚΚΕ που ζητάει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ακύρωση και την κατάργηση του ν. 1914/1990, του ν.2773/1999, του ν. 3426/2005, του ν. 4001/2011 του ν.4237/2014 και για τον ψηφισθέντα νόμο «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας», του γνωστού ως «μικρή ΔΕΗ».

Βούλτεψη: Δεν θα συγκληθεί η Ολομέλεια!

Τη βούληση της κυβέρνησης να μην συγκαλέσει την Ολομέλεια της Βουλής για τo δημοψήφισμα εξέφρασε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.
Η κ. Βούλτεψη είπε πως «τον τελικό λόγο» για τυχόν σύγκληση της Ολομέλειας τον έχει η κυβέρνηση, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι στηρίζεται στις υπογραφές της Χρυσής Αυγής. «Ήλθε η ώρα να μπουν όλοι μπροστά στις ευθύνες τους» είπε. Χαρακτήρισε «τεχνητά κατασκευασμένο» θέμα την όλη πολιτική αντιπαράθεση για τη ΔΕΗ και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως «κάνει μία προσπάθεια να βγάλει το καλοκαίρι του, σε βάρος της χώρας».

«Δεν θέλουμε να νικήσουμε για τρίτη φορά μέσα στο καλοκαίρι τον κ. Τσίπρα» είπε για το θέμα του δημοψηφίσματος και εξήγησε «η πρώτη ήταν στις ευρωεκλογές και η δεύτερη ήταν στο θέμα της ΔΕΗ όταν πήγε σαν “Βελουχιώτης” στο Αμύνταιο για να προκαλέσει λαϊκό ξεσηκωμό, αλλά τελικά από χθες άρχισε να λέει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα».
Επέκρινε τον Αλέξη Τσίπρα για αλλαγή γραμμής, λέγοντας ότι στην ομιλία του στο συνέδριο του Economist, χθες, μίλησε για «απένταξη» από το Μνημόνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Την δική του πρόταση για δημοψήφισμα κατέθεσε το ΚΚΕ

Την δική του πρόταση για δημοψήφισμα κατέθεσε ο Βύρων Πολύδωρας

Ικανοποίηση στη ΔΗΜΑΡ – Σε ρόλο “ρυθμιστή” ο Κουβέλης

ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή κατέθεσαν πρόταση για δημοψήφισμα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε