Τετάρτη, 3 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Έμεινα με τον μουντζούρη και μου το παίζουν μάγκες”

Έμεινα με τον μουντζούρη και μου το παίζουν μάγκες”

Ο Βενιζέλος επιτέθηκε στη Ν.Δ ”γιατί νομίζει πως είναι δική της η κυβέρνηση”, χαρακτήρισε ευθυνόφοβη τη ΔΗΜΑΡ και στόλισε ως ”αλεξιπτωτιστές” Λοβέρδο και Διαμαντοπούλου.

Σε πολύ επιθετικούς τόνους μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ενώ εντύπωση έκανε η ατάκα του:”Δεν είναι δυνατόν να μένω με τον μουντζούρη και κάποιοι να το παίζουν μάγκες”.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναγνώρισε μεν θετικά σημεία στο έργο της κυβέρνησης αλλά μετά άρχισε τις κατηγορίες.
Πρώτα προς τη Ν.Δ ”γιατί νομίζει πως είναι δική της και μονοκομματική η κυβέρνηση”, αλλά και για το αντιρατσιστικό.
Αμέσως μετά στη ΔΗΜΑΡ ”που ενώ μετέχει στη νομή εξουσίας δεν αναλαμβάνει βάρη”.

Μάλιστα τόνισε πως στη σύσκεψη αρχηγών τη Δευτέρα θα ζητήσει συνολική αξιολόγηση της κυβέρνησης, λέγοντας με νόημα πως ”Χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει πλειοψηφία”.

Ο Βενιζέλος ζήτησε θεσμικό στιγματισμό της Χρυσής Αυγής ενώ καταφέρθηκε κατά μέσων ενημέρωσης που λειτουργούν υπέρ της Χρυσής Αυγής ποδοσφαιροποιώντας την πολιτική.

Κατόπιν ο Βενιζέλος έστρεψε τα πυρά του εμμέσως κατα του Παπανδρέου λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα σηκώσει τα βάρη ούτε για τον Άκη, ούτε για τον Παπακωνσταντίνου ούτε για κάποιον άλλο, εννοώντας τον Παπανδρέου, ενώ πρόσθεσε πως στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ανάγκη ειλικρίνειας.

Σειρά πήραν μετά τα ”απελεύθερα” πρων στελέχη του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή Διαμαντοπούλου και Λοβέρδος, για τους οποίους επεφύλαξε χαρακτηρισμούς όπως ”εμβρυουλκά και αλεξίπτωτα”.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη δευτερολογία του μίλησε αρχικά σε προσωπικό τόνο λέγοντας ότι το 2007 στις εσωκομματικές εκλογές όταν αντίπαλός του ήταν ο Γ. Παπανδρέου, το κόμμα θα μπορούσε να έχει διασπαστεί. Ωστόσο δεν διασπάστηκε αλλά κατέκτησε την εξουσία και ανέδειξε πρωθυπουργό. “Το 2011 κάποιος απο εδώ μέσα θα μπορούσε να διαφυλάξει τον εαυτό του για να δώσει λύση μετά την κρίση… Επιτέλους λίγο σεβασμό στην αλήθεια και στην ιστορία!” σημέιωσε εννοώντας τον ίδιο.

Σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο, η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ έστειλε σαφή μηνύματα προς εκείνα τα πολιτικά και επικοινωνιακά κέντρα που καλλιεργούν ένα άδικο, αφελές κι επικίνδυνο στερεότυπο περί ενός πανίσχυρου πρωθυπουργού που καθαρίζει τα πάντα στο πέρασμά του, ενός συμπαθούς εταίρου που απολάβει γενικής ασυλίας (εννοώντας τη ΔΗΜΑΡ) κι ενός ιστορικού θύματος που κουβαλά όλο το βάρος της κρίσης (εννοώντας το ΠΑΣΟΚ).

Ενόψει της σύσκεψης των αρχηγών επανέλαβε την ανάγκη επικαιροποίησης της συμφωνίας των τριών, την αξιολόγηση και αξιοποίηση προσώπων.

Σχετικά με τα εσωκομματικά θέματα του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος σημείωσε “Η απογοήτευση, η θλίψη και η απόσταση είναι σεβαστές, ο παραγοντισμός υπήρχε και υπάρχει, ο τυχοδιωκτισμός όμως δε συγχωρείται με τίποτα. Το μήνυμα ήταν σαφές! Τέρμα οι πόζες, όχι άλλες πόζες”.

Σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη για μείωση δαπανών του κόμματος κατά 95% δηλαδή από τα 2 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως στις 100.000 ευρώ. Τόνισε επίσης ότι οι οργανώσεις πρέπει να είναι αυτοχρηματοδοτούμενες.

Τέλος, εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρχει αποκατάσταση αδικιών και αποκλιμάκωση βαρών εαν η οικονομία πάει καλά.

Διαβάστε επίσης:

Σκανδαλίδης: Μέχρι πότε θα περιμένουμε τον Σαμαρά;

Βενιζέλος ενώπιον όλων

Η μεγάλη πλειοψηφία των νέων ελλήνων θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε