Πολιτική

Εμφύλιος στη ΔΗΜΑΡ – Κουβέλης: Όχι σε συνεργασία με ΝΔ – Άνοιγμα σε ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

- Την παραίτηση του έθεσε στη διάθεση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης
- Κατηγόρησε στελέχη πως ουσιαστικά σαμποτάρισαν την προεκλογική μάχη του κόμματος
- Αντιδράσεις κατά την ομιλία του Κουβέλη – Άλλοι θέλουν συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι αντιδρούν
- Όλοι περιμένουν πως θα αντιδάσει ο Σ. Λυκούδης αλλά και στελέχη όπως ο Γ. Ψαριανός μετά την ομιλία Κουβέλη

Την παραίτησή του στην διάθεση της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ, που συνεδριάζει υπό το βάρος της βαριάς εκλογικής ήττας, όπως είχε προαναγγείλει, έθεσε ο Φώτης Κουβέλης ζητώντας απ’ όλα τα στελέχη του κόμματος να διασφαλιστεί η ενότητα και να προχωρήσει το κόμμα συντεταγμένα.

Πρότεινε ακόμη να διεξαχθεί συνέδριο το Φθινόπωρο, σύνθεσης και ενότητας, όπως το ονόμασε, και μέχρι τότε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να αποφασίσει, σε συνεδρίασή της μέχρι το τέλος Ιουνίου την πολιτική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει.

Κουβέλης: Κατηγορηματικό όχι στη ΝΔ – Άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Γι΄αυτό πρότεινε η ΔΗΜΑΡ, με κατοχυρωμένη την αυτόνομη παρουσία της, να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός νέου μπλοκ εξουσίας με ενεργό συμμετοχή στη προσπάθεια για την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς και με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ξεκαθαρίσει την ευρωπαϊκή του πορεία, αποκλείοντας ρητά την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ.
“Να προσέλθει με το σύνολο των προτάσεών της και με σαφή και σταθερά μέτωπα στη συντηρητική πολιτική και τον λαϊκισμό”, είπε ο κ. Κουβέλης και κατέστησε σαφές ότι:
“Θα απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ, στην Ελιά, στο ΠΟΤΑΜΙ, σε ανεξάρτητες προοδευτικές κινήσεις και προσωπικότητες, στον χώρο της Οικολογίας και σε ανένταχτους αριστερούς, για να εξασφαλίσει την ισχυρή παρουσία του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού στις πολιτικές εξελίξεις».

Ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε επίσης ότι “..οι Κασσάνδρες προεξοφλούν ήδη το τέλος του εγχειρήματός μας. Το τέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Αλλά, για μια ακόμα φορά, θα διαψευσθούν. Η Δημοκρατική Αριστερά θα είναι παρούσα στις εξελίξεις. Θα επουλώσει τις πληγές. Θα κλείσει τα ρήγματα. Θα συμβάλει στην αναγέννηση του τόπου, μέσα από προοδευτικές κυβερνητικές λύσεις. Με παρούσα την συλλογικότητα του κόμματος μας”.

Ο κ. Κουβέλης ανέλαβε την ευθύνη για την εκλογική ήττα, από το βράδυ των εκλογών, όπως είπε και αυτή η ευθύνη είναι αδιαίρετη για όλη την ηγετική ομάδα. Απάντησε στη κριτική που δέχθηκε ότι η ήττα του κόμματος οφείλεται στην έσοδο και έξοδο από την κυβέρνηση και στην άρνηση να συμπράξει με την κίνηση των 58, λέγοντας ότι ήταν σωστή η απόφαση να μπει στην κυβέρνηση το Ιούλιο του ΄12 γιατί η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα χρεοκοπίας και αποχώρησε με αφορμή την υπόθεση της ΕΡΤ γιατί η κυβέρνηση είχε εξελιχθεί σε μονοκομματική με συντηρητική ατζέντα. Ενώ για τους 58 είπε ότι αποσκοπούσε στη διαμόρφωση νέου πολιτικού φορέα και η απόπειρα τους κατέρρευσε, “κάτω από την ασφυκτική λαβή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, που αντιλαμβανόταν τη συνεργασία με όρους λεοντείου εταιρείας”.

Η συνεδρίαση εξελίσσεται μέσα σε κλίμα αυτοκριτικής.

Διαβάστε επίσης:

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπηρετούν στην Αστυνομία 9.422 γυναίκες - «Πρωταγωνίστριες στον εκσυγχρονισμό του Σώματος», λέει σε post ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
«Η συμμετοχή των γυναικών δεν είναι απλώς ζήτημα ισότητας. Αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για μια πιο ανθρώπινη, δίκαιη και κοινωνικά ευαίσθητη αστυνόμευση»
Από δράση της Αστυνομίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών
Ανδρουλάκης: Η ενωτική ομιλία στο ΣΕΦ, τα μηνύματα αντεπίθεσης κι η έμμεση αναφορά στην Κωνσταντοπούλου – «Δεν είμαστε κόμμα – κομήτης»
«Η μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, που ταυτόχρονα δείχνει στους πολίτες ποιος εχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, ανεβάζει εκ νέου στροφές», τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του
Ο Νίκος Ανδρουλάκης 3
Δύσκολη η επούλωση των τραυμάτων στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον «τυφώνα» Κασσελάκη - Υπό τον φόβο των πρόωρων εκλογών το κόμμα
Καμία εντυπωσιακή εξέλιξη στο θέμα των συνεργασιών ή των προσχωρήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι διορθωτικές κινήσεις του κόμματος για να βελτιώσει την δημοσκοπική εικόνα του
Σωκράτης Φάμελλος 2