Πολιτική

Ένας ζάμπλουτος σαουδάραβας στο Μαξίμου!

Είναι ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου. Το νούμερο 26 σύμφωνα με την λίστα του Forbes. Ο  Σαουδάραβας πρίγκηπας Αλ Γουαλίντ μπιν Ταλάλ είδε στο Μαξίμου τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο σαουδάραβας κροίσος ενδιαφέρεται για τις ελληνικές τράπεζες.

Ο Αλ Γουαλίντ μπιν Ταλάλ είναι ιδρυτής και ιδιοκτήτης του 95% της Kingdom Holding Company.
Θεωρείται ο άραβας με την μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.

Τον Μάρτιο του 2013 το περιοδικό Forbes τον κατέταξε στην 26η θέση στον κόσμο και αυτό τον εκνεύρισε αφάνταστα γιατί θεώρησε ότι η κατάταξη του σε πλούτο ήταν πολύ χαμηλή.

Η περιουσία του φτάνει τα 26 δις δολάρια. Εχει μετοχές σε πολυεθνικές όπως η Apple και η Citigroup.

Γεννήθηκε στην Τζέντα και ο 58χρονος Σαουδάραβας έγινε ευρύτερα γνωστός το 1991 όταν τοποθέτησε 590 εκατ. δολ. στην Citibank. Συνέχισε την επενδυτική του διαδρομή χτίζοντας μερίδια στη News Corp, στην Disney και στην Apple.

Είναι ανηψιος του βασιλιά και σημαντικότερος επιχειρηματίας της Σαουδικής Αραβίας.

Εχει επίσης μετοχές σε ξενοδοχεία όπως το New York Plaza Hotel, το George V στο Παρίσι και ο όμιλος Four Season.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μήνυσε περιοδικό, γιατί τον παρουσίασε φτωχότερο κατά 10 δισ. δολάρια

Σαουδάραβας πρίγκιπας χάλασε 15 εκατ. ευρώ στη Disneyland

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η μεταμόσχευση μαλλιών του Άδωνι Γεωργιάδη, η πολυήμερη απουσία του, το «hair reveal» και το «πάρτι» στα social media
Ο υπουργός Υγείας έμεινε για μερικές μέρος, περίπου 10, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, πράγμα που κίνησε την περιέργεια του κόσμου και χτες αποκάλυψε το νέο του look
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 2