Πολιτική

Ενόψει κρίσιμων αποφάσεων ο Τσίπρας για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί μέσα σε 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ να βρέθηκε απ΄το 4% στο 27%, να είναι πλέον πρώτο κόμμα με 4 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ και να διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες την διακυβέρνηση της χώρας, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να ξεφύγει το κόμμα από το φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας και τις "παιδικές ασθένειες" της Αριστεράς.

Ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας στην κρίσιμη για την ενότητα και τη συνοχή το κόμματος συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο θα επιχειρήσει να “καταστείλει” με πολιτικούς όρους τους “αντάρτες” που σε αυτή τη φάση προέρχονται και από το λεγόμενο “προεδρικό” στρατόπεδο με επικεφαλής τον βουλευτή Ευκλείδη Τσακαλώτο

Οι διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος εστιάζονται στο μείγμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο ζήτημα των συνεργασιών και της λειτουργίας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Τσίπρας στην εισήγησή του προς την ΚΕ με βάση και τις αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας θα ταχθεί υπέρ της συγκρότησης “μιας πλατιάς δημοκρατικής, προοδευτικής, ριζοσπαστικής συμμαχίας ικανής να διεκδικήσει την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές”.

“Αυτή η συμμαχία σύμφωνα με την εισήγηση, απευθύνεται σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο σε όσους ενστερνίζονται αυτήν την κατεύθυνση, μάχονται για την επικράτησή της κι συμφωνούν σε ένα αντιμνημονιακό, αντινεοφιλελεύθερο, δημοκρατικό πρόγραμμα που προτείνεται ως το μόνο ικανό να σταματήσει την καταστροφή και να δώσει ελπίδα στον κόσμο να διεκδικήσει μια καλύτερη ζωή”.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος ο κ. Τσίπρας, ο οποίος εξακολουθεί να είναι κυρίαρχος μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, βρίσκεται ενόψει κρίσιμων αποφάσεων και μάλιστα στρατηγικού χαρακτήρα για το μέλλον του κόμματος και με βάση και το πλαίσιο των αποφάσεων του τελευταίου Συνεδρίου στην κατεύθυνση της ομογενοποίησης και της πολιτικής των “συμμαχιών”.

Να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση της ΚΕ εκτός από την εισήγηση της “πλειοψηφίας” που εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Π.Γ. αναμένεται να υπάρξουν κείμενα αντιπαραθετικά ή συμπληρωματικά και από την κίνηση των “53”, την “αριστερή πλατφόρμα” και τους “πασοκογενείς”, εξαιτίας των διαφορετικών προσεγγίσεων και απόψεων που υπάρχουν σε ότι αφορά την πολιτική των “συμμαχιών” και του ανοίγματος προς το “κέντρο”, αλλά και της λειτουργίας του κόμματος που χαρακτηρίζεται από τους επικριτές της ηγεσίας ως άκρως “αρχηγική”.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα