Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Ενοχλημένος ο Σούλτς με Βενιζέλο

Ενοχλημένος ο Σούλτς με Βενιζέλο

Ο εξοστρακισμός των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ πλην της Συλβάνας Ράπτη, συνεχίζεται από τον Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς προστέθηκε ένα ακόμη “θερμό επεισόδιο” και μάλιστα διπλωματικό αυτή τη φορά.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δεν μπορούσε να παραστεί στις εκδηλώσεις ανάληψης της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ και όρισε την Άννυ Ποδηματά να τον εκπροσωπήσει, καθώς είναι και μία από τις αντιπροέδρους.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας όμως σύμφωνα με πληροφορίες όταν η κ. Ποδηματά ήλθε σε επαφή του μαζί του και τον ενημέρωσε σχετικά, σε συνεννόηση με τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο της απάντησε αρνητικά επειδή το απαγορεύει το πρωτόκολλο.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Ποδηματά σε ανάλογες εναρκτήριες τελετές χωρών της ΕΕ, όπως της Ιρλανδίας και της Κύπρου είχε εκπροσωπήσει τον κ. Σουλτς, και έτσι την έναρξη της ελληνικής προεδρίας την χαιρέτισαν η Κομισιόν δια του Ζοζέ Μπαρόζο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δια του Χέρμαν Βαν Ρομπέι αλλά όχι το Ευρωκοινοβούλιο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Ποδηματά σε ανάλογες εναρκτήριες τελετές χωρών της ΕΕ, όπως της Ιρλανδίας και της Κύπρου είχε εκπροσωπήσει τον κ. Σουλτς

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την έντονη δυσφορία, αν όχι δυσαρέσκεια του κ. Σούλτς, ο οποίος να σημειωθεί τον το τελευταίο χρονικό διάστημα ως υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για τη προεδρία της Κομισιόν έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον έτερο υποψήφιο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα για ενδεχόμενη στήριξη του.

Επίσης ο κ. Σούλτς και ο πρόεδρος της Ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών κ. Χάνες Σβόμποντα δεν βλέπουν αρνητικά σε πρώτη φάση την ένταξη της ΔΗΜΑΡ στους Σοσιαλιστές-Δημοκράτες προκαλώντας τουλάχιστον εκνευρισμό στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η προεδρία στα αμερικανικά ΜΜΕ – “Η Αθήνα ελπίζει να βγει από την ύφεση”

Στουρνάρας: Δεν ζητάμε νεό κούρεμα – Οι πολίτες θα νιώσουν στην τσέπη τους τις βελτιώσεις

Σαμαράς: Η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί – Απαντούμε στην κρίση με μια καλύτερη Ευρώπη

Βενιζέλος για προεδρία: Η καταπολέμηση της ανεργίας και η προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων στις προτεραιότητές μας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε