Ελλάδα

Επείγουσα εξέταση για τις καταγγελίες των εισαγγελέων για παρεμβάσεις στο έργο τους

Με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα διεξαχθεί επείγουσα προκαταρκτική εξέταση μετά το σάλο που προκάλεσαν οι καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη που αναφέρθηκαν σε παρεμβάσεις στο έργο τους.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος χαρακτήρισε σοβαρές τις καταγγελίες, ωστόσο ο υφυπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε τους δυο εισαγγελείς να δώσουν τεκμηριωμένα στοιχεία.
“Αν υπάρχουν παρεμβάσεις θα πρέπει να αποκαλυφθούν”, είπε ο κ. Πεταλωτής μιλώντας στη ΝΕΤ.
Στη σκιά της παραίτησης των δύο οικονομικών εισαγγελέων πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους προέδρους των ανωτάτων δικαστηρίων. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη, και έγινε παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, καθώς και του υπουργού Επικρατείας και τέως αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Γεώργιου Σταυρόπουλου.

Διαβάστε επίσης:
Σάλος από τις παραιτήσεις «βόμβα» και τις καταγγελίες των οικονομικών εισαγγελέων – Ποιες υποθέσεις χειρίζονταν

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η συγκινητική ανακοίνωση των συνεργατών του Αλέξη Κούγια - «Βρισκόμαστε στο πλευρό του με την ίδια μαχητικότητα που μας έχει μεταλαμπαδεύσει»
«Σταθερή και ακλόνητη επιθυμία του επικεφαλής του γραφείου μας, είναι και θα είναι η απρόσκοπτη λειτουργία αυτού και η διαρκής υποστήριξη των ανθρώπων που το εμπιστεύονται»
Ο Αλέξης Κούγιας
Συγγενείς θυμάτων στο Μάτι: Γιατί δεν θα παρευρεθούμε οργανωμένα στα συλλαλητήρια για την τραγωδία στα Τέμπη
«Συμπαραστεκόμαστε σε όσους αγωνίζονται για τη δικαίωση των θυμάτων τους, έστω και αν ο δικός μας δρόμος μέχρι σήμερα υπήρξε μοναχικός και δύσκολος» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση
Συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη