Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Επενδύσεις απο την Αραβική Χερσόνησο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ζωηρό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα επέδειξε Σαουδάραβας πρίγκηπας, που συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου – αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του για το πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου.

Ολοένα και πληθαίνουν οι θετικές ειδήσεις γύρω από την ελληνική οικονομία, καθώς πέραν της επίτευξης του πρωτογενούς πλεονάσματος αλλά και της επικείμενης έναρξης των διαπραγματεύσεων για την οριστική τακτοποίηση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ζωηρό ενδιαφέρον επιδεικνύουν πλέον σοβαροί οικονομικοί παράγοντες ανά την υφήλιο για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Αυτό ήταν και το κύριο αντικείμενο της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τον πρίγκηπα της Σαουδικής Αραβίας και πρόεδρο της Kingdom Holding Company, Αλ Γουαλίντ Μπιν Ταλάλ Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, ο Σαουδάραβας πρίγκηπας εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας δίδοντας και αυτός με τη σειρά του ψήφο εμπιστοσύνης στη θετική προοπτική της ελληνικής οικονομίας.

Θετικές εντυπώσεις άφησε στην ελληνική κυβέρνηση και η αποστροφή του Σαουδάραβα πρίγκηπα σχετικά με το χρονίζον πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου, καθώς υπογράμμισε πως το κατεχόμενο τμήμα της Μεγαλονήσου το αναγνωρίζει μόνον η Τουρκία. Αργότερα, ο Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε και με τον ΓΓ του Αραβικού Συνδέσμου.

Διαβάστε επίσης

Σήμερα στο Eurogroup ο Στουρνάρας βάζει θέμα μείωσης του χρέους

Εκλογές 2014: Οι 20 ημέρες που θα κρίνουν το στοίχημα Σαμαρά – H παρέμβαση Καραμανλή

Εκλογές 2014: Νεα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ

Κεδίκογλου για Τσίπρα: Πιο χαμηλά δεν μπορεί να πέσει

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε