Πολιτική

Επίκαιρη ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία

Επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννη Βρούτση, για τη «δραματική αύξηση της ανεργίας», κατέθεσε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Στην επερώτηση, τονίζεται ότι «τα ποσοστά ανεργίας στην Ελλάδα φθάνουν στο 27,8% και είναι σχεδόν τριπλάσια από τα αντίστοιχα των άλλων χωρών της Ευρωζώνης».

Εξάλλου, η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει έμφαση στην ανεργία των νέων, καταθέτοντας στοιχεία του ΟΑΕΔ και τονίζοντας ότι από το 22% που ήταν το 2008, αυξήθηκε στο 57,9%.

«Το πρόβλημα της ανεργίας είναι ήδη εκτός ελέγχου, ειδικά για τους νέους. Το ποσοστό ανεργίας για τους νέους 15- 19 ετών κυμαίνεται στο 73% για το β’ τρίμηνο του 2013, ενώ για τις ηλικιακές ομάδες των νέων 20- 24 και 25- 29 ετών το σχετικό ποσοστό είναι της τάξεως του 57% και 44%, αντίστοιχα», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην επερώτηση.

Σε απόλυτους αριθμούς οι νέοι ηλικίας 15- 24 ετών που δεν εργάζονται στην Ελλάδα ανέρχονται σε «περίπου 250.000, μεγάλο μέρος των οποίων αντιμετωπίζουν «σοβαρό κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού» υπογραμμίζεται στην επερώτηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση «για επικοινωνιακά παιχνίδια σε ό,τι αφορά τις δράσεις του «Προγράμματος Εγγύηση για την Απασχόληση» και υποστηρίζει ότι «η διαχειριστική δεινότητα της συγκυβέρνησης τίθεται εκ των πραγμάτων σε σοβαρή αμφισβήτηση».

«Οι δράσεις για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού εμφανίζουν ποσοστό απορρόφησης μόλις 14,47% (!!!), ενώ άλλες δράσεις, όπως για ευπαθείς ομάδες, παρουσιάζουν ποσοστά απορρόφησης που κυμαίνονται μεταξύ 3%- 5%. Συνεπώς, εξετάζοντας τα πεπραγμένα της συγκυβέρνησης στον τομέα της απορροφητικότητας και διαχείρισης χρημάτων του ΕΣΠΑ δεν αισθανόμαστε καθόλου ασφαλείς ότι τα κονδύλια του Προγράμματος Εγγυήσεων για την Απασχόληση των Νέων θα απορροφηθούν σε ικανοποιητικό επίπεδο» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ερώτηση Τσίπρα σε Σαμαρά για τα δάνεια σε επιχειρηματίες, κόμματα και ΜΜΕ

Θεοχαρόπουλος υπερ Τσίπρα…!

New York Times: Ο Αλέξης Τσίπρας ο πιθανός διάδοχος του Σαμαρά

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ