Πολιτική

Επιμένει ο Σβόμποντα κατά της τρόικας: “Καταστρέφει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων”

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε θετική τροχιά μεταρρυθμίσεων με τεράστια εργασία και ριζοσπαστικές αλλαγές εξέφρασε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής των ευρωπαίων Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χάνες Σβόμποντα συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης του προεδρείου της πολιτικής ομάδας στην Αθήνα.

Ο Χ. Σβόμποντα αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη μείωση του δημόσιου τομέα και της γραφειοκρατίας αλλά και στην ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των περιφερειακών και τοπικών αρχών, οι οποίες συμβάλουν στη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και ανοίγουν το δρόμο για ανάπτυξη.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο Χ. Σβόμποντα, τα προβλήματα δεν έχουν ακόμη επιλυθεί και είναι απαράδεκτο που η τρόικα εξακολουθεί να απαιτεί περισσότερες περικοπές οι οποίες δεν βοηθούν τις μεταρρυθμίσεις και τελικά θέτουν σε κίνδυνο τη στήριξη των Ελλήνων στις μεταρρυθμίσεις.

Με απαιτήσεις όπως οι πλειστηριασμοί, η τρόικα καταστρέφει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων προς τη δυνατότητα της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο επικεφαλής των ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο οποίος απηύθυνε ακόμη έκκληση για σταδιακή απόσυρση της τρόικας που θα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία. “Δεν θα πρέπει οι πιο ευάλωτοι να υποφέρουν από την κρίση και τα σκληρά μέτρα λιτότητας”, κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΥΠΕΞ προς Γερμανία: «Η Ελλάδα είναι πλήρως έτοιμη για την προεδρία»

«Βόμβα» Σβόμποντα για τη δολοφονία στο Κερατσίνι

Τηλεφώνημα Βενιζέλου σε Σόιμπλε: Δεν αντέχουν άλλο οι Έλληνες – “Στόλισε” την τρόικα

Χάνες Σβόμποντα: Να καταργηθεί η τρόικα

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ