Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ: Είναι στα καλά τους; Δεν τους σώζει ούτε το Ά. Όρος – Τρομοκρατούν τους δ. υπαλλήλους, υπερασπίζονται τρομοκράτες

Επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ: Είναι στα καλά τους; Δεν τους σώζει ούτε το Ά. Όρος – Τρομοκρατούν τους δ. υπαλλήλους, υπερασπίζονται τρομοκράτες

– Ο Πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τους κατονομάσει
– ”Παίζουν τα ρέστα τους για να ρίξουν την κυβέρνηση και να πάμε σε πρόωρες εκλογές με αφορμή την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας”
– ”Προπαγανδίζουν την έξοδο της χώρας απο το ΝΑΤΟ, είναι στα καλά τους;”
– Δίπλα δίπλα κάθισαν Σαμαράς – Καραμανλής – Δείτε φωτογραφίες
– ΣΥΡΙΖΑ: Τα μνημόνια θα τελειώσουν μαζί με τον κ. Σαμαρά
– Αποστολή στη Θεσσαλονίκη: Σπύρος Μουρελάτος

Ολομέτωπη επίθεση κατα του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς απο την 79η ΔΕΘ.

Για υποστηρικτές ακραίων τρομοκρατών και πολέμιους της εθνικής προσπάθειας, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός που κάθισε πλάι στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έτυχε θερμής υποδοχής.

Αυτοκτονία οι πρόωρες εκλογές

” Καταστρώνουμε τον οδικό χάρτη της χώρας για τα επόμενα χρόνια με μεγάλο όπλο την αλήθεια, που για όποιον την αντέχει είναι ακατανίκητη και για όποιον την αποφεύγει αποδεικνύεται ανελέητη ” τόνισε ο Αντωνης Σαμαρας, που κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης οτι πασχίζει να δυναμιτίσει τις ευρύτερες εξελίξεις, να ρίξει την κυβέρνηση παίζοντας με το Σύνταγμα με αφορμή την εκλογή του ΠτΔ.
” Όλα όσα πετύχαμε κινδυνεύουν να πανε χαμένα, αν μπούμε σε μια πρόωρη προεκλογική εκστρατεία, δείτε τον περίγυρο μας, φλέγεται το σύμπαν, θα ήταν πολιτική αυτοκτονία, δείχνουν πόσο επικίνδυνοι είναι όσοι θέλουν να παρασύρουν τη χώρα σε μια τέτοια περιπέτεια”.

Είναι στα καλά τους;

Ο κύριος Σαμαράς χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς για τους πολιτικούς του αντιπάλους στον ΣΥΡΙΖΑ.
” Θέλουν την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι, αντιστέκονται λυσσαλέα στην πρόοδο, απειλούν τους επενδυτές, τρομοκρατούν τους δημόσιους υπαλλήλους, υπερασπίζονται ακραίους τρομοκράτες, καλύπτουν τους κουκουλοφόρους και προπαγανδίζουν τη έξοδο της χώρας απο το ΝΑΤΟ, είναι στα καλά τους; ” διερωτήθηκε ο κύριος Σαμαρας, που σημείωσε πως ένα κόμμα δημοκρατικής ευθύνης δεν χωρίζει τη βία σε καλή και κακή και περιφρουρεί τη νομιμότητα.

Αναφερόμενος μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς στη χθεσινή του συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, ο κυριός Σαμαρας κάρφωσε τον ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας ρητορικά: Αν δεν ήμασταν στο ΝΑΤΟ ποιος θα απαντούσε στον κύριο Ερντογαν πως υπάρχει μια Κύπρος;

Θερμή υποδοχή στον Καραμανλή

Θερμής υποδοχής έτυχε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής εντός και εκτός του Βελλίδειου Συνεδριακού κέντρου.
Ο ίδιος είχε φροντίσει να διαμηνύσει μέσω συνεργατών του οτι δεν επιθυμούσε να στηθεί σκηνικό υποδοχής. Κάθισε πλάι στον πρωθυπουργό, με τον οποίο συνομίλησαν σε χαλαρό ύφος.

Ο Αντώνης Σαμαρας είχε θερμότατο χαιρετισμό με τον Μητροπολίτη Θεσσλονίκης, Άνθιμο, ενώ η χειραψία του με τον κύριο Τζιτζικωστα ήταν τυπική, χωρίς να διασταυρωθούν καν τα βλέμματα τους, απόρροια της πρόσφατης μάχης στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.
Ήταν άλλωστε η πρώτη φορά, που Αντώνης Σαμαράς και Απόστολος Τζιτζικώστας συναντώνται μετά τις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας χειροκρότησε την ομιλία του πρωθυπουργού μόνον στις αναφορές του τελευταίου στα εθνικά θέματα και ιδίως στις αποστροφές του για την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Διαβάστε επίσης:

Ο Καραμανλής στη ΔΕΘ – Τo μήνυμα στήριξης στον Σαμαρά (ΦΩΤΟ)

Τσίπρας: Η “καταστρόικα” πρέπει να τελειώσει

ΣΥΡΙΖΑ: Τα μνημόνια θα τελειώσουν μαζί με τον κ. Σαμαρά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε