Τρίτη, 23 Ιουλ.
30oC Αθήνα

“Επιχείρηση εκτόνωσης” από το Μαξίμου – Ανυποχώρητος ο Σαμαράς πάει σε συνάντηση αρχηγών με κλειστή ΕΡΤ

“Επιχείρηση εκτόνωσης” από το Μαξίμου – Ανυποχώρητος ο Σαμαράς πάει σε συνάντηση αρχηγών με κλειστή ΕΡΤ

Φωτιά θα πάρουν τα τηλέφωνα μεταξύ των τριών αρχηγών της Κυβέρνησης σήμερα σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Από το πρωί ο Α. Σαμαράς θα καλέσει πρώτα τον Ε. Βενιζέλο και στη συνέχεια τον Φ. Κουβέλη σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης.

Ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζει ότι οι απόφαση για την ΕΡΤ είναι τελειωτική και πως αυτό που μπορεί να συζητήσει ο Πρωθυπουργός είναι βελτιώσεις στο σχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ.

Επί της ουσίας το Μαξίμου διαμηνύει ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές, η ΕΡΤ δεν είναι η αιτία που θα πρέπει να τη βάλει σε περιπέτειες και πως τουλάχιστον με ευθύνη της ΝΔ η χώρα δεν θα μπει σε περιπέτεια εκλογών.
Με τη δημιουργία τετελεσμένου ωστόσο το Μαξίμου κάνει πιο δύσκολες τις κινήσεις των άλλων δύο εταίρων της κυβέρνησης οι οποίοι απ’ την πρώτη στιγμή τάχθηκαν κατά του λουκέτου στην ΕΡΤ.

Ο Ε. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ εκλογές, αλλά δεν τις φοβάται κιόλας. Αυτό ακούστηκε ως μήνυμα προς το Μ. Μαξίμου ότι ο κίνδυνος συρρίκνωσης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ δεν θα το εμποδίσει στο να επιμείνει στις πολιτικές που θεωρεί σωστές.

Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πολύ πιο κοντά σε μια συνεννόηση με το Μ. Μαξίμου σε σχέση με τη ΞΜΑΡ στο εσωτερικό της οποίας υπάρχουν φωνές που προτείνουν στον Φ. Κουβέλη μια “ηρωική έξοδο” απ’ το κυβερνητικό τέλμα.

Ο ίδιος ο Φ. Κουβέλης δεν φαίνεται να τάσσεται υπέρ μιας ευθείας ρήξης που θα οδηγήσει σε διάλυση του κυβερνητικού σχήματος και προσφυγή στις κάλπες.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φαίνεται να συμφωνούν ότι το λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν τουλάχιστον λάθος χειρισμός, ότι δεν θα έπρεπε να γίνει με τον τρόπο που έγινε. Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί όμως, Βενιζέλος και Κουβέλης δεν έχουν απόλυτα κοινή γραμμή σε όλα.

Ήδη πάντως ενώ απ’ την πλευρά Σαμαρά ως αργά το βράδυ η γραμμή έμενε η ίδια το μήνυμα ήταν, τουλάχιστον όπως το μετέφεραν συνεργάτες του, πως “πάντοτε επιδιώκει το διάλογο”. Το μήνυμα για προσπάθεια εκτόνωσης ήταν ξεκάθαρο και η προσπάθεια αυτή ήδη ξεκίνησε με το τηλεφωνικό ραντεβού.

Ήδη κάποιοι μιλούν για μερική αποσυμπίεση στις σχέσεις των τριών ανδρών, εκτίμηση που αναμένεται να επιβεβαιωθεί τις αμέσως επόμενες ώρες, αλλά και μετά τη συνάντηση που θα έχουν, πιθανότατα άμεσα.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις! Κλίμα κρίσης από τη ΔΗΜΑΡ

Αμετακίνητος ο Σαμαράς! Αν δεν συμφωνείτε καταψηφίστε την κυβέρνηση! – Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε