Πολιτική

Έρχεται στην Αθήνα ο ευρωβουλευτής που ελέγχει την τρόικα

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, θα έχει κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, ο επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που ελέγχει τον ρόλο της τρόικας.

Πρόκειται για τον Αυστριακό ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Ότμαρ Κάρας, ο οποίος ξεκινά την  περιοδεία το Σαββατοκύριακο από την Πορτογαλία και θα συνεχίσει σε Ελλάδα, Κύπρο και Ιρλανδία.

Όπως επισημαίνει σε σημερινό της δημοσίευμα η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», ο Ότμαρ Κάρας είχε καταθέσει ήδη τον Δεκέμβριο μία έκθεση για την τρόικα, η οποία εμπλουτισμένη με πληροφορίες και στοιχεία που θα συγκεντρώσει ο ίδιος κατά την περιοδεία του στις τέσσερις χώρες, θα τεθεί προς ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 16 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, όπως σημειώνει η εφημερίδα, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έχει συναντήσεις με τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών, τους υπουργούς Οικονομικών, οικονομικούς παράγοντες, εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων, αλλά και τους αρχηγούς των κυβερνήσεων των χωρών αυτών, ανάμεσά τους τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με την αυστριακή εφημερίδα, ο κ. Κάρας, σε σχέση με το έργο της τρόικας, καταλήγει στο συμπέρασμα πως «η τρόικα είναι μια λύση έκτακτης ανάγκης, με περιορισμένη χρονική διάρκεια και μέχρι στιγμής βασίζεται μόνο σε μια συνεργασία κυβερνήσεων χωρίς νομική βάση. Στο μέλλον θα πρέπει να υπάρχει εγγύηση για διαφάνεια, κοινοβουλευτικό έλεγχο και δημοκρατική νομιμοποίηση».

Ο ίδιος απορρίπτοντας την κατηγορία πως η τρόικα δεν έχει νόημα και πως οδηγεί τους ανθρώπους σε φτωχοποίηση, επισημαίνει πως «σε αυτή (σ.σ.: την τρόικα) δεν υπήρχε εναλλακτική επιλογή, διότι διαφορετικά χώρες όπως η Ελλάδα θα οδηγούνταν σε χρεοκοπία».

Όπως υπογραμμίζει η «Κουρίρ», ο Ότμαρ Κάρας στην έκθεσή του ζητάει να υπάρχει στο μέλλον ένας θεσμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο οποίος θα παρεμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις βαριάς κρίσης και ο οποίος θα ελέγχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιος λέει αλήθεια; Η Αθήνα ή οι δανειστές;

Τέλος χρόνου! 15/1 στην τρόικα το σχέδιο για τις απολύσεις στο Δημόσιο 

Εκλογές και τρόικα απειλούν την κυβερνητική βιωσιμότητα

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο σχέδιο «μπαζώματος» πίσω από τις «παλινωδίες» του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ μετά το πόρισμα για τα Τέμπη
Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η Νέα Αριστερά λένε ότι από εκεί που η κυβέρνηση είχε «ευαγγέλιο» το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, τώρα το αμφισβητεί, με τη συμμετοχή ακόμα μια φορά και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου
Άδωνις Γεωργιάδης κατά Αντιπολίτευσης: Δηλητηριάσατε την πολιτική ζωή με το τεράστιο ψέμα του παράνομου φορτίου
«Σήμερα καταρρίπτονται με πάταγο οι ασυναρτησίες σας», πρόσθεσε ο Υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής και μίλησε για «παλαβομάρες» της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων στην Ολομέλεια της Βουλής