Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Έτσι θα γιορταστούν τα 40 χρόνια της ΝΔ

Έτσι θα γιορταστούν τα 40 χρόνια της ΝΔ

Με βασικό σύνθημα τη “40 χρόνια για τη Νέα Ελλάδα” ο κομματικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζεται για να γιορτάσει την επέτειο ίδρυσης του κόμματος το οποίο είναι συνομίληκο με το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φιλοσοφία του εορτασμού θα βασίζεται σε συμμετοχικές δράσεις που θα είναι ανοικτές για όλους. Μέσα από αυτές θα τονίζεται η προσφορά της ΝΔ, η εξωστρέφεια του οράματος του κόμματος για την χώρα μετά το Μνημόνιο αλλά και η ενότητα των στελεχών και η ιστορική προσφορά των κορυφαίων.

Στις επετειακές εκδηλώσεις θα ακουστεί πολλές φορές και η λέξη διεύρυνση.

Οι πολιτικές εκδηλώσεις θα είναι δυο και μεγάλες ενώ θα αξιοποιηθεί η τεχνολογία στο έπακρο.

Το logo των εκδηλώσεων θα έχει μίνιμαλ στοιχεία και θα συμβολίζει τη φυγή προς τα εμπρός.

Η μια εκδήλωση θα γίνει στο Άθως Palace, στην αίθουσα Θεοδωρα, εκεί που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής διατύπωσε την πολιτικη της ΝΔ. Τότε, στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, τον Μάιο του 1979 έγινε το πρώτο συνέδριο του κόμματος, με τον τότε πρόεδρο Κωνσταντίνο Καραμανλή να προσδιορίζει την ιδεολογία του κόμματος στον “ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό”.
Η εκδήλωση θα γίνει το πρωί του Σαββάτου 27 Σεπτεμβρίου.

Η άλλη εκδήλωση θα γίνει στην Αθήνα στις 4 Οκτωβρίου, ημερομηνία ίδρυσης της ΝΔ και θα γίνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Εκεί, ο πρωθυπουργός, θα παρουσιάσει το όραμα της ΝΔ για το αύριο, το πολιτικό σύστημα και το όραμα για την Ελλάδα του αύριο μετά το Μνημόνιο.

Για την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυση της ΝΔ δημιουργήθηκε και η ιστοσελίδα 40xronia.nd.gr.

Σε αυτήν θα μπορούν οι χρήστες να συμμετέχουν στην διαμόρφωσή της αφού θα μπορούν να συνεισφέρουν ανεβάζοντας ότι θέλουν από το δικό τους προσωπικό αρχείο.

Μετά τις 4 Οκτωβρίου θα γίνουν εκδηλώσεις σε όλους τους νομούς, με στόχο την απόκτηση δυναμικής και επανασυσπείρωσης της εκλογικής βάσης, ακόμη και επαναπατρισμού στελεχών που για διάφορους λόγους δεν βρίσκονται πλέον στην παράταξη.

Ποιοί κορυφαίοι θα παραστούν

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, είπε ότι το προσκλητήριο είναι ανοιχτό.

«Τα πρόσωπα από μόνα τους δεν σηματοδοτούν τίποτε. Θέλουμε διεύρυνση στις πολιτικές μας, μας ενδιαφέρουν περισσότερα τα μεσαία στελέχη, δεν έχουμε στείλει προσκλήσεις σε αλλά κόμματα», είπε προφανώς αναφερόμενος στον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Για τους Κώστα Καραμανλή και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρο ότι είναι μέρος της ΝΔ αλλά η παρουσία τους εξαρτάται από τις υποχρεώσεις τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το μεγάλο παζάρι στο Βερολίνο: Τι θα ζητήσει ο Σαμαράς, τι θα δώσει η Μέρκελ

Μητσοτάκης: Η αξιολόγηση θα γίνει ακόμα και με εισαγγελείς

Σάλος για το σέρβις των χρυσαυγιτών βουλευτών στον Κορυδαλλό – Τι απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης

Πιπιλή: Η ΝΔ θα καταστραφεί αν επιστρέψουν σούργελα και ακροδεξιοί

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε