Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Έβαλε φρένο ο Λυκούδης στον Κουβέλη στα σχέδια συγχώνευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοί άλλοι διαφωνούν

Έβαλε φρένο ο Λυκούδης στον Κουβέλη στα σχέδια συγχώνευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ – Ποιοί άλλοι διαφωνούν

Όπισθεν ολοταχώς έκανε ο Φώτης Κουβέλης στο θέμα της συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος αναγκάστηκε για λόγους τακτικής να αναδιπλωθεί όσον αφορά το θέμα της ΔΕΗ καθώς δεσμεύτηκε μπροστά στην άτεγκτη στάση του Σπύρου Λυκούδη το κόμμα να καταθέσει δική του πρόταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ προειδοποίησε τον Φώτη Κουβέλη πως αν το κόμμα του στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και συνυπογράψει την πρόταση, «θα υπογράψει τον πολιτικό του θάνατο».κατηγορώντας παράλληλα τον ΣΥΡΙΖΑ πως χρησιμοποιεί ως πρόσχημα την πρόταση δημοψηφίσματος, ώστε να δημιουργήσει μπλοκ εξουσίας και να βρει τους 120 βουλευτές που θα μπλοκάρουν την προεδρική εκλογή.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ωστόσο τελικά θα καταθέσει ως ΔΗΜΑΡ ξεχωριστή πρόταση, όπως το ΚΚΕ, και δε θα συνυπογράψει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως από τους 13 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ την πρόταση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος θα στηρίξουν οι: Νίκος Τσούκαλης, Μαρία Ρεπούση, Γιάννης Πανούσης, Γιώργος Κυρίτσης, Μαρία Γιαννακάκη, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Μίνα Ξηροτύρη και Θωμάς Ψύρρας

Ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γρηγόρης Ψαριανός είναι αρνητικοί στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ενώ η Κατερίνα Μάρκου και η Νίκη Φούντα φαίνεται να στηρίζουν με επιφυλάξεις το δημοψήφισμα, όχι όμως στην “λογική” ΣΥΡΙΖΑ και ίσως τελικά να υπερψηφίσουν την ξεχωριστή πρόταση Κουβέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις! Μεϊμαράκης: Κανένα πρόβλημα να συγκαλέσω την Ολομέλεια αν μαζευτούν οι 120 υπογραφές για δημοψήφισμα!

Καρφιά Βενιζέλου σε Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ δεν έπρεπε να προκαλέσει εκλογές το 2009

Ντόρα: Γιατί είναι είδηση ότι συναντήθηκα με τον Καραμανλή;

Δουλευόμαστε μεταξύ μας! Έσκισε το χαρτί της επιστράτευσης ο Ν.Φωτόπουλος και καλεί όποιον θέλει να τον απολύσει

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε