Πολιτική

Ευρωεκλογές 2014: Επίθεση Θεοδωράκη: “Μας κυβερνάει ένα 25%”

Για την ανάγκη μίας νέας μεταπολίτευσης και μίας εθνικής συννενόησης έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος επίσης τόνισε πως το Ποτάμι αποτελεί την εναλλακτική που πριν δεν υπήρχε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εμφανίστηκε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, “Καλημέρα”, στον Σκάϊ και στην ερώτηση του παρουσιαστή σχετικά με το χαρακτηρισμό “τζογαδόρος” που απέδωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στον Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε πως δεν θα χρησιμοποιούσε τέτοιες έννοεις για κανέναν από τους πολιτικούς ηγέτες, αφού “καλό είναι να χαμηλώνουμε τους τόνους”.

Για τους πολιτικούς του αντιπάλους δήλωσε: “Μου αρέσει ο Τσίπρας και ο Σαμαράς αυτές τις μέρες, υπάρχει ο προεκλογικός εαυτός τους. Υπάρχει ένα προεκλογικό προσωπείο αλλά ο κόσμος πρέπει να θυμάται ποια είναι η συμπεριφορά των πολιτικών αρχηγών τα τελευταία χρόνια”.

“Χρειάζεται εθνική συνεννόηση για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο. Γιατί να μην επιλέξουμε τη γλώσσα της συνεννόησης;”

Σχετικά με τη δημιουργία του Ποταμιού είπε πως “παρότι τριών μηνών κόμμα, έχουμε εξαρχής τη διάθεση να μιλήσουμε για λύσεις αλλά στην Ελλάδα δεν έχουμε ‘αυτιά’ για τις λύσεις”, ενώ για τη δική του παρουσία, τόνισε πως “εγώ δεν θα γίνω ένα με το πολιτικό σύστημα, δεν θα πατήσω ένα κουμπί και την επόμενη μέρα θα βρέξει λεφτά, η χώρα πρέπει να πειστεί ότι δουλεύει με τις δυνάμεις της. Το ταμείο είναι πόσα μπαίνουν – πόσα βγαίνουν”.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας για τους νέους που δεν απασχολούνται, τόνισε ότι πρέπει να δίνεται επίδομα μέχρι να πέσει η ανεργία κάτω από 10%, αλλά και για έναν χρόνο οι επιχειρήσεις των νέων να απαλλάσσονται από φόρους και να δοθεί στους αριστούχους Έλληνες η δυνατότητα να κάνουν καινοτόμες δράσεις στη χώρα τους.

Για τους επενδυτές, τους οποίους έχει ανάγκη η χώρα, υπογράμμισε πως αποτελούν απαραίτητα συστατικά η σταθερότητα στο φορολογικό σύστημα, αλλά και η απονομή δικαιοσύνης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

“Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα δουλεύει ένας και πληρώνονται τρεις”

Αναφορικά με τα σενάρια διαπλοκής, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως δεν υπήρξε υπάλληλος κανενός και πως “η διαπλοκή βάζει αχυράνθρωπους εύκολους στον χειρισμό τους. Είμαι άνθρωπος της δουλειάς, δεν πήρα ποτέ ούτε ένα ευρώ που δεν έχω δουλέψει”.

Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε και για το ενδεχόμενο συνεργασιών μετά τις εκλογές, θέμα που έχει γίνει αντικείμενο εκτενούς συζήτησης: “Οι συμμαχίες θα γίνουν με όρους δικούς μας, με λύσεις. Κανείς δεν θα σώσει τον ελληνικό λαό, θα τον σώσει ο καλός του εαυτός”.

Κλείνοντας, μάλιστα, απάντησε και στο γιατί θα πρέπει κάποιος να τον ψηφίσει, ρίχνοντας τα “βέλη” του στους πολιτικούς του αντιπάλους: “Γιατί να με ψηφίσεις; Γιατί με ξέρεις καλύτερα από κάθε άλλο πολιτικό. Όπως και οι Πρωταγωνιστές, το Ποτάμι θα ακούει αυτούς που δεν έχουν δυνατή φωνή, θα ενισχύει τη φωνή των αδυνάτων. Δεν θα με δείτε να διαπραγματεύομαι πίσω από κλειστές πόρτες. Όλα θα γίνονται δημοσίως”.

“Καρφιά” σε Μπουτάρη και Καμίνη

Σε άλλη συνέντευξή του σήμερα, στο Βήμα της Κυριακής, απάντησε στο ερώτημα γιατί δεν στηρίζει τις υποψηφιότητες Μπουτάρη και Καμίνη, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που λειτουργούν οι νυν δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Αθήνας, αντίστοιχα: “Και ο Μπουτάρης και ο Καμίνης είναι φίλοι μου από παλιά. Στήριξα την τρέλα τους από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν κόντρα στους μηχανισμούς των κομμάτων. Οι ανεξάρτητες κινήσεις και οι υποψήφιοι που δεν βγαίνουν από κομματικούς σωλήνες είναι σύμμαχοι μας και είναι πολλοί σε όλη τη χώρα. Ο Καμίνης και ο Μπουτάρης είναι τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά τα κόμματα πρέπει να πάψουν να κάνουν υποδείξεις στις τοπικές κοινωνίες, αυτό πρέπει να τελειώσει”.

Σχετικά με τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για σκληρή διαπραγμάτευση και ενδεχόμενο δημοψήφισμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης πήρε σαφείς αποστάσεις, σχολιάζοντας πως “δεν πάμε για να βγάλουμε το άχτι μας με τους συμμάχους μας. Δεν συμφωνώ πάντως με το δημοψήφισμα για την Ευρώπη ή το νόμισμα και θεωρώ επικίνδυνους αυτούς που ζητούν να μετρηθεί το ευρωπαϊκό DNA των Ελλήνων”.

“Η κρίση ξεκίνησε επειδή κάποιοι άφρονες έλληνες πολιτικοί δημιούργησαν υπέρογκα χρέη”

Ακόμη, αποθέωσε τους υποψηφίους του Ποταμιού, χαρακτηρίζοντάς τους “42 υπέροχους τύπους”. Συγκεκριμένα, δήλωσε: “Δεν έχουν υπηρετήσει ποτέ στις «αυλές των συμφερόντων». Ο κόσμος βλέπει ότι Το Ποτάμι είναι φτωχό και καθαρό. Αυτή η δηλητηριώδης συμπεριφορά ενός συγκεκριμένου πυρήνα στην Αθήνα δεν είναι ικανή να προσβάλλει το εγχείρημα μας. Έχω πάει σε πάνω από 30 μικρές και μεγάλες πόλεις. Κάποιες ήταν άντρα άλλων κομμάτων. Κανείς δεν μας πρόσβαλλε, κανείς δεν μας απείλησε. Συζητάμε, διαφωνούμε αλλά με σεβασμό ο ένας στον άλλο. Ο κόσμος έχει κάνει μεγαλύτερο άλμα από αυτό που νομίζουν οι κομματικές νομενκλατούρες, έχει ανεβεί κατηγορία και οι παλιοί πολιτικοί δεν το έχουν καταλάβει”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εκλογές 2014: φοβάται την αποχή ο Σ. Θεοδωράκης

Ευρωεκλογές 2014: στόχος η τρίτη θέση για το Ποτάμι

Οι προτάσεις του Ποταμιού για το Σύνταγμα: Να διαχωριστούν κράτος και Εκκλησία

Εκλογές 2014: “ΠΑΣΟΚ, ΝΔ καταρρέουν… Το Ποτάμι μπορεί να σταματήσει τον Τσίπρα” εκτιμά το BBC

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 11,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με δεκακομματική βουλή
Τρίτο κόμμα η Ελληνική Λύση, στο 7,1% η Λατινοπούλου - Η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι η δημοφιλέστερη πολιτική αρχηγός σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis - Αρνητική αξιολόγηση της θητείας της Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Στις 11,7 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με δεκακομματική βουλή
«Εμφύλιος» στους Σπαρτιάτες για τον Κώστα Τασούλα – Βουλευτές πιέζουν τον Βασίλη Στίγκα να στηρίξει τον Κυριακού που προτείνει η Νίκη
Η αλλαγή επιλογής των Σπαρτιατών και των όποιων συν αυτών, πάντως, σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει την εκλογή Τασούλα κατά την τέταρτη ψηφοφορία όπου προβλέπεται σχετική πλειοψηφία 151 ψήφων
«Εμφύλιος» στους Σπαρτιάτες για τον Κώστα Τασούλα – Βουλευτές πιέζουν τον Βασίλη Στίγκα να στηρίξει τον Κυριακού που προτείνει η Νίκη