Δευτέρα, 29 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ευρωπαία Επίτροπος: Μου υποσχέθηκαν πως το αντιρατσιστικό θα πάει στη Βουλή!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

Οι μεν (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) το θέλουν, οι δε (ΝΔ) το «παγώνουν» και Ευρωπαία Επίτροπος Σεσίλια Μάλστρομ αποκαλύπτει πως έχει πάρει διαβεβαιώσει ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα περάσει από τη Βουλή. Γιατί η κυβέρνηση κάνει πολλά, αλλά όχι όσα πρέπει

Σε εκδήλωση του ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ για την ευρωπαϊκή ακροδεξιά στο Βερολίνο, η επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση την ψήφιση νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και αναφέρθηκε στο ακροδεξιό φαινόμενο στην Ελλάδα.

Εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρόκειται για συγκυριακό φαινόμενο το οποίο θα εξαφανιστεί με το τέλος της οικονομικής κρίσης. «Εναπόκειται σε εμάς να διασφαλίσουμε ότι το θέμα θα βρίσκεται μονίμως στην ατζέντα. Αυτό θα πρέπει να κάνει και η Ελλάδα», είπε.

Σε ερώτηση της DW μετά την ομιλία της για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και για το αν πιστεύει ότι επαρκούν οι προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ακροδεξιάς, η Μάλστρομ ήταν ξεκάθαρη: «Όχι, δεν επαρκούν, αλλά κάνει όμως αρκετά (σ.σ. η κυβέρνηση). Βρισκόμαστε σε συνεχείς συνομιλίες για να δούμε πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε, αλλά και για να παρακολουθήσουμε τι κάνουν. Κατά την παραμονή μου στην Αθήνα πριν μια εβδομάδα συζητήσαμε και για το νομοσχέδιο.
Απ΄ ό,τι κατάλαβα σκοπεύουν να το προωθήσουν πολύ σύντομα. Έχει αργοπορήσει για διάφορους λόγους, αλλά θα κατατεθεί πολύ σύντομα στο κοινοβούλιο. Αυτό μου έχουν υποσχεθεί και εύχομαι να αποδειχθεί σωστό. Πρόκειται για ευρωπαϊκό δίκαιο».

Όπως έδειξε μια έρευνα του ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ (2011) σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών, το 50% των ερωτηθέντων ήταν της άποψης ότι ο αριθμός των μεταναστών είναι υπέρογκα μεγάλος, ενώ το ένα τρίτο πίστευε ότι υπάρχει μια φυσική ιεραρχία ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικής εθνικής προέλευσης.

«Οι νόμοι προσδιορίζουν κανόνες. Και αυτοί οι κανόνες είναι το θεμέλιο της ειρηνικής συμβίωσης μιας κοινωνίας. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικοί οι νόμοι που θέτουν το πλαίσιο της συμβίωσης. Και αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να καταστρέψουν αυτό το πλαίσιο, τότε θα πρέπει να ψηφιστούν νόμοι, οι οποίοι θα τους περιθωριοποιούν», δήλωσε στη Deutsche Welle ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Είπε επίσης ότι «την ακροδεξιά τη νικάς όταν οι πολιτικοί έχουν το θάρρος να ορθώσουν δημόσια το ανάστημα τους στην ακροδεξιά. Κατά αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνουν και άλλους να πράξουν το ίδιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το άνοιγμα Βενιζέλου στον ΣΥΡΙΖΑ, ο εκλογικός νόμος και το αντιρατσιστικό

“Ταφόπλακα” στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Ρουπακιώτη από το Μαξίμου – Σκηνικό κρίσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων

Επιστολή βόμβα της Ρεπούση κατά του αντιρατσιστικού! – ΒΙΝΤΕΟ

Στα κάγκελα Βενιζέλος – Κουβέλης για τον αντιρατσιστικό νόμο – Ταφόπλακα από το Μαξίμου στο νόμο Ρουπακιώτη λίγο πριν την συνάντηση με Σαμαρά

Στα άκρα η κόντρα των εταίρων για το αντιρατσιστικό – Σκληρή ανακοίνωση από το ΠΑΣΟΚ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς θέλει να προσεταιρισθεί την Χρυσή Αυγή!

Λάδι στην φωτιά από την ΚΕΝΕ: Αόριστο και αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη!

Αθανασίου: δε χρειάζεται νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Ενοχλημένο το ΠΑΣΟΚ με τις διαρροές της κυβέρνησης

Νέα σύσκεψη της ΝΔ για το αντιρατσιστικό – Επιμένουν σε βελτιώσεις της υπάρχουσας νομοθεσίας

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε