Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Ευχαριστημένοι οι ιδιοκτήτες καταλυμάτων για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ – Παραδέχονται τη συμβολή της Κεφαλογιάννη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σε δήλωση της ξεκαθάρισε πως οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ έχουν σκοπό να συμβάλλουν στη μείωση των οικονομικών βαρών των ιδιοκτητών ξενοδοχείων ή ενοικιαζομένων δωματίων, ενώ οι ιδιοκτήτες έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι.

“Στη μείωση των οικονομικών βαρών, στην ίση μεταχείριση και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρών ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων δωματίων συμβάλλει η σημερινή εξέλιξη για τη φορολόγηση των τουριστικών καταλυμάτων στο πλαίσιο του ΕΝΦΙΑ”, τόνισε η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας του ΕΝΦΙΑ στη Βουλή.

Επίσης, επανέλαβε ότι “μέλημα του υπουργείου Tουρισμού είναι η στήριξη του τουριστικού κλάδου στο σύνολο του. Με βάση αυτή την αρχή, είμαστε πάντα ανοικτοί σε κάθε πρόταση που θα διευκολύνει τη λειτουργία των επιχειρήσεων και θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού”.

Ικανοποίηση από τους ιδιοκτήτες

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Τσακίρης, τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι με την τροπολογία που πέρασε σήμερα στη Βουλή, πλέον όλα τα τουριστικά καταλύματα ανεξαρτήτως νομικής μορφής θα έχουν ομοιόμορφο ΕΝΦΙΑ. Για το αποτέλεσμα αυτό, ήταν σημαντική η συμβολή της υπουργού Τουρισμού Ολ. κεφαλογιάννη, δήλωσε ο κ. Τσακίρης, και αποτελεί ανάσα για 4.000 και πλέον ατομικές τουριστικές επιχειρήσεις που πολλές από αυτές θα ήταν υποχρεωμένες να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ μεγαλύτερο από τον ετήσιο τζίρο τους.

Σήμερα, 40% των ξενοδοχειακών καταλυμάτων της Ελλάδας, ανήκουν σε ατομικές επιχειρήσεις άρρηκτα συνδεδεμένες με την τουριστική παραγωγή και με τον όρο «οικογενειακή επιχείρηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίχνουν βάρος στον ιατρικό τουρισμό

Στη Ζάκυνθο η Όλγα Κεφαλογιάννη για τον τουρισμό

Αποφάσισαν να κάνουν την Ελλάδα ελκυστικό κινηματογραφικό “studio”

Στην Πάτμο Κεφαλογιάννη και Βαρβιτσιώτης

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε