Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Φεύγουν βουλευτές από τη ΔΗΜΑΡ αν…

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε πολλά κομμάτια απειλείται να χωριστεί η ΔΗΜΑΡ με τις εξελίξεις να είναι καταιγιστικές και τα δεδομένα να αλλάζουν από μέρα σε μέρα. Μπορεί το κόμμα να έφτασε στο 1,2% ωστόσο με 13 βουλευτές στη Βουλή παίζει σημαντικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις.

Με μια τάση να λέει ότι το κόμμα πρέπει να κινηθεί προς τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και να αναζητήσει τρόπους συνεργασίας και μια ακόμη να μιλάει για αυτόνομη πορεία στο πλαίσιο της κεντροαριστεράς και ανοιχτή συζήτηση με Ελιά και Ποτάμι, όλα δείχνουν ότι υπάρχουν τάσεις απόσχισης στο κόμμα.

Ήδη οι κύριοι Ψαριανός και Οικονόμου δηλώνουν κάθετα αντίθετοι στην προοπτική συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ διαβλέποντας ουσιαστική απορρόφηση της ΔΗΜΑΡ από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κάπως έτσι η επόμενη ημέρα μοιάζει αβέβαιη για το κόμμα που μετράει 14 βουλευτές εντός της Βουλής και ενόψει και τις προεδρικής εκλογής τον ερχόμενο Μάρτιο φαίνεται ότι μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο.
Το ερώτημα είναι εάν ως τότε η ΔΗΜΑΡ θα πορευτεί ως κόμμα ή εάν οι διαφωνίες θα οδηγήσουν τα στελέχη στην οριστική ρήξη.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε