Πέμπτη, 4 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Φύτεψε την… Ελιά με βολές προς ΣΥΡΙΖΑ και Κουβέλη ο Βενιζέλος

Φύτεψε την… Ελιά με βολές προς ΣΥΡΙΖΑ και Κουβέλη ο Βενιζέλος

Αποφασισμένος να προχωρήσει στο εγχείρημα της “Ελιάς” εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Πανελλαδική Σύσκεψη των Γραμματειών των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοχείο Κάραβελ παρά τις ενστάσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε εκ νέου τη ΔΗΜΑΡ, παρά την “αντικυβερνητική”, όπως τη χαρακτήρισε, στάση της, να συμμετέχει στη διαμόρφωση του κεντροαριστερού σχήματος, αλλά και τους “58” και τις άλλες κινήσεις που μετέχουν στο δημόσιο διάλογο για την κεντροαριστερά με την προϋπόθεση να σεβαστούν το ρόλο που διαδραματίζει το ΠΑΣΟΚ τώρα και όχι την ιστορία του.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ για τη σύσταση μιας κοινής και ενιαίας Οργανωτικής Επιτροπής η οποία θα συνεδριάσει τις προσεχείς εβδομάδες προκειμένου να συζητήσει το πρόγραμμα της “Ελιάς’ ενόψει των αυτοδικοικητικών και ευρωπαϊκών κυρίως εκλογών και να αποφασίσει τις διαδικασίες που θα συγκροτηθεί το ευρωψηφοδέλτιο.

Από την τοποθέτηση του Ευ. Βενιζέλου πάντως φάνηκε να συμφωνεί με την πρόταση του Κώστα Σκανδαλίδη για ανάδειξη των υποψηφίων ευρωβουλευτών μέσα από εκλογική διαδικασία, καθώς είπε ότι “πέρασε η εποχή που οι Πρόεδροι διόριζαν τους ευρωβουλευτές”

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε ανήσυχος για τις εξελίξεις προτίμησε ωστόσο να τηρήσει σχετικά χαμηλούς τόνους απέναντι σε όσους ασκούν κριτική στη κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και προς τους εσωκομματικούς αμφισβητίες, υπεραμυνόμενος των πολιτικών πρωτοβουλιών του κόμματος και του έργου της κυβέρνησης.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι για πρώτη φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης άσκησε εμμέσως κριτική όχι μόνο προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά προς την Δικαιοσύνη, τις Ανεξάρτητες Αρχές, τα ΜΜΕ, την Εκκλησία, τον επιχειρηματικό κόσμο για τις ευθύνες που έχουν και αυτοί πέραν του πολιτικού κόσμου.

“Υπάρχει ένα πένθος για τον χαμένο παράδεισο της μεταπολίτευσης” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε “…η Εύα δεν είναι η κοινωνία αλλά το ΠΑΣΟΚ που ευθύνεται για το προπατορικό αμάρτημα και για την απώλεια του παραδείσου”!
Επίσης άσκησε κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ και αναρωτήθηκε αν νέο και προοδευτικό είναι η συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θέτοντας το τεράστιο δίλημμα των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων “ολοκλήρωση της στρατηγικής εξόδου από την κρίση και επάνοδος στις αγορές ή μια άλλη στρατηγική αβέβαιη χωρίς σχέδιο και πρόγραμμα”, ενώ παράλληλα προκάλεσε την αντιπολίτευση εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ “που βγαίνει από τα Αριστερά” να πει ευθέως και τοποθετηθούν υπεύθυνα αν μπορεί αν υπάρξει μια άλλη κυβέρνηση τώρα με άλλον τρόπο και αλλού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κουβέλης: Την κεντροαριστερά του ΠΑΣΟΚ δεν την έχει ανάγκη ο τόπος

Πυρ και μανία με Βαρβιτσιώτη για το Φαρμακονήσι ο Βενιζέλος

ΠΑΣΟΚ: “Φρένο” στα σχέδια των “58”

Βενιζέλος: Όχι χαλαρή ψήφος στις ευρωεκλογές

Βγήκαν μαχαίρια! Βενιζέλος κατά ΔΗΜΑΡ και «58»: Κάποιοι λειτουργούν παρασιτικά προς το ΠΑΣΟΚ

Ξέσπασε “πόλεμος” ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε