Πέμπτη, 4 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Γαλάζιες ωδίνες σε Περιφέρειες και Δήμους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EUROKINISSI

Η μαύρη τρύπα της Περιφέρειας Αττικής αλλά και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα στους μεγάλους Δήμους της χώρας τρομάζουν το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά. Σε Κεντρική Μακεδονία και στους Δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Πειραιώς εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα, διχασμός μεταξύ των γαλάζιων στελεχών για τον εκλεκτό της της Νεάς Δημοκρατίας στην Περιφέρεια Αττικής.

Στενεύουν επικίνδυνα τα χρονικά περιθώρια για τη Λεωφόρο Συγγρού σχετικά με τον υποψήφιο, που θα στηρίξει το κόμμα στη μάχη της Περιφέρειας Αττικής, γεγονός, που προκαλεί ήδη εκνευρισμό στον ηγετικό πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας. Χθεσινή δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του Newsit επιφύλαξε θετικές ειδήσεις για τον νυν Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό αλλά και τον νυν Δήμαρχο Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, τον οποίο πιέζει η Νέα Δημοκρατία να κατέλθει ως υποψήφιος.

Η καθυστέρηση του Ανδρέα Παχατουρίδη “αγχώνει” τη Νέα Δημοκρατία, που κοιτάει και αλλού για την Περιφέρεια Αττικής – βαθύς δχασμός σε Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμο Αθηναίων

Η αμφιθυμία, ωστόσο, του Ανδρέα Παχατουρίδη οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις τους επιτελείς της Λεωφόρου Συγγρού σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, ώστε ορισμένοι να “αλληθωρίζουν” προς την πλευρά του Γιάννη Σγουρού, ο οποίος επισήμως δεν έχει γνωστοποιήσει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας. Νωρίτερα σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε σε τηλεοπτική του εμφάνιση καλό Περιφερειάρχη τον Γιάννη Σγουρό, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι θα στηρίξει, όποιον υποψήφιο υποδείξει το κόμμα του. Παρά τις πιέσεις προς τον κύριο Παχατουρίδη, ο ίδιος δε φαίνεται να έχει αποφασίσει τι θα πράξει, εξέλιξη, που ωθεί πολλά γαλάζια στελέχη να αναζητούν αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Το μέτωπο της Βορείου Ελλάδος

Διαστάσεις εμφυλίου λαμβάνει η σύγκρουση των γαλάζιων υποψηφίων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η αλληλοστήριξη των Γιάννη Μπουτάρη και του ανεξάρτητου υποψηφίου για την Περιφέρεια Απόστολου Τζιτζικώστα κόντρα στην υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη διαμορφώνει εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες για τη Νέα Δημοκρατία, που καταβάλλει προσπάθειες να κινητοποιήσει τον ευρύτερο μηχανισμό της στη συγκεκριμένη Περιφέρεια. Σε αυτό το πλαίσιο ο Αντώνης Σαμαράς θα υποδεχθεί αργότερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου τους βουλευτές της Βορείου Ελλάδος, προκειμένου να τους “αφυπνίσει” τονίζοντας τους ότι το “στοίχημα” της Κεντρικής Μακεδονίας, πρέπει να κερδηθεί πάση θυσία.

Στήριξη στο Μιχαλολιάκο – χαμηλοί τόνοι στην Αθήνα

Με στόχο να προλάβει ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην εκλογική βάση του κόμματος στον Πειραιά, ο Αντώνης Σαμαράς παρείχε χθες μεταξύ ούζου και θαλασσινών εδεσμάτων “ηχηρή” στήριξη στον Δήμαρχο της πόλης Βασίλη Μιχαλολιάκο στον απόηχο της αντάρτικης υποψηφιότητας του Γιάννη Μελά, που στηρίζεται από τους ΑΝΕΛ. Ο κύριος Σαμαράς χαρακτήρισε τον Βασίλη Μιχαλολιάκο Δήμαρχο – πρότυπο και τον παρότρυνε να κατέλθει εκ νέου υποψηφίος.

Πιο περίπλοκο φαίνεται να είναι το σκηνικό στο Δήμο Αθηναίων, όπου οι υποψηφιότητες των Σπηλιωτόπουλου – Κακλαμάνη εκπέμπουν διχαστικά μηνύματα στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Προς ώρας το Μέγαρο Μαξίμου διατηρεί χαμηλούς τόνους αποφεύγοντας την ευθεία σύγκρουση με το βουλευτή του κόμματος, Νικήτα Κακλαμάνη, ταυτόχρονα, όμως του ασκεί έμμεσες πιέσεις να αποσύρει την υποψηφιότητα του, όπως δήλωσε χθες ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μυταράκης.

Διαβάστε επίσης

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τις εκλογές στη Μακεδονία

Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” ανακοίνωσαν την στήριξή τους στον Απόστολο Τζιτζικώστα

Σαμαράς για Μιχαλολιάκο: Δεν αλλάζεις έναν πετυχημένο δήμαρχο – Τι έφαγαν σε γνωστό ουζερί

Σπηλιωτόπουλος κατά Σακελλαρίδη για το παρεμπόριο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε