Πέμπτη, 25 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Γερμανική Αριστερά: Τόσα λεφτά έχετε, πληρώστε το χρέος σας!

Γερμανική Αριστερά: Τόσα λεφτά έχετε, πληρώστε το χρέος σας!

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν οι βουλευτές απ’ όλες της πτέρυγες της Βουλής όταν άκουσαν την Γερμανίδα βουλευτή Ροτ, του κόμματος Die Linke, να τους λέει για τα… κότερα στη Σκιάθο, τα λεφτά των Ελλήνων στην Ελβετία και τους πλούσιους Έλληνες που μπορούν να ξεπληρώσουν το χρέος τους χωρίς βοήθεια!

Η απίστευτη δήλωση της βουλευτού του κόμματος Die Linke, ενός από τα κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την προεδρία της Κομισιόν, έγινε στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής ελληνογερμανικής φιλίας.

«Ακούστε να δείτε. Το καλοκαίρι ήμουν στη Σκιάθο και πρόσεξα ότι το λιμάνι της ήταν γεμάτο πολυτελή κότερα. Συνεπώς λεφτά έχετε και εάν προσθέσουμε και τα δισ. ευρώ που βγήκαν από τη χώρα σας στην Ελβετία, δεν έχετε κανένα πρόβλημα να πληρώσετε. Η Γερμανία δεν προτίθεται να δώσει ούτε ένα ευρώ για το χρέος», είπε η Γερμανίδα βουλευτής γράφει σήμερα ο ΒΗΜΑτοδότης.

Είχε προηγηθεί ερώτηση προς την κυρία Ροτ για το χρέος από τον νεοδημοκράτη πρόεδρο της Επιτροπής Χρ. Κέλλα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης προσπάθησε να… προλάβει το κακό: «Γιατί, κ. Κέλλα, απευθύνεστε με τέτοια ερώτηση στην αντιπολίτευση της Γερμανίας και όχι στους τέσσερις βουλευτές της συγκυβέρνησης που είναι παρόντες;» είπε δείχνοντας τους τέσσερις Γερμανούς βουλευτές του λεγόμενου μεγάλου Συνασπισμού.

Η λαχτάρα του Φούχτελ

Οι Γερμανοί βουλευτές βρέθηκαν στην Ελλάδα γιατί συνόδευαν τον Γιοακίμ Φούχτελ στην πρώτη του επίσκεψη στη χώρα μας μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία. Πριν στη Βουλή, ο κ. Φούχτελ βρέθηκε (μαζί με τους βουλευτές) στην Κομοτηνή, για να πραγματοποιήσει τις προσφιλείς του αδελφοποιήσεις, πανεπιστημίων, επιμελητηρίων, δήμων κ.τ.λ, όπως γράφει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Σε κάποια στιγμή ενώ μιλούσε στο Επιμελητήριο Κομοτηνής ακούστηκαν απ’ έξω φωνές διαδήλωσης και συνθήματα όπως «η αγροτιά δεν πεθαίνει, αγωνίζεται». Πού να καταλάβει ο Φούχτελ τι έλεγαν και ποιοι ήταν οι διαδηλωτές, νόμιζε ότι γινόταν διαδήλωση… εναντίον του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αμέσως ρώτησε τον Ευ. Στυλιανίδη «για μένα διαδηλώνουν;». Φαινόταν ταραγμένος, έτοιμος να σηκωθεί από την καρέκλα του. Ο κ. Στυλιανίδης τον διαβεβαίωσε ότι η διαδήλωση γινόταν από τους αγρότες, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη φορολογία τους. Ο κ. Φούχτελ ησύχασε. Αργότερα στην ομιλία του το πρώτο πράγμα που είπε ήταν: «Και οι φωνές από τη διαδήλωση που ακούσατε πριν από λίγο δεν ήταν για μένα…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεα κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τον… ΣΥΡΙΖΑ Γερμανίας (Die Linke)

ΝΔ: Οι φίλοι του Τσίπρα θέλουν να επιβάλλουν κεφαλαιακό φόρο στους έλληνες!

Γερμανική Αριστερά: Φόρο περιουσίας και όχι τρίτο πακέτο στην Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση “σφυρίζει αδιάφορα” στο θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία

Άλλαξαν γνώμη για τις πολεμικές αποζημιώσεις οι Γερμανοί σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ

Die Linke: Η Μέρκελ έχει ευθύνη για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα

Δεν υπάρχει απόφαση του “Die Linke” για το κατοχικό δάνειο – Βουλευτές του τάσσονται υπέρ του αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε