Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Για τους πλειστηριασμούς συζήτησαν Στουρνάρας – Χατζηδάκης με την τρόικα

Για τους πλειστηριασμούς συζήτησαν Στουρνάρας – Χατζηδάκης με την τρόικα

Περίπου μιάμιση ώρα διήρκησε η συνάντηση μεταξύ των επικεφαλής της τρόικας και των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο τραπέζι έπεσαν σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα της επιτάχυνσης του έργου απονομής δικαιοσύνης καθώς και το κρίσμο θέμα της άρσης του καθεστώτος που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς. Για τον συγκεκριμένο λόγο, υπήρξε αργά χθες το βράδυ δίωρη σύσκεψη των κυρίων Στουρνάρα και Χατζηδάκη με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γιώργο Ζανιά.

Δεύτερη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για τις 5 το απόγευμα μεταξύ των επικεφαλής της τρόικας και του Γιάννη Στουρνάρα.

Η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι έως τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχει υπάρξει συμφωνία με την τρόικα για την άρση του καθεστώτος που απαγορεύει τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών, “υπάρχει μια κατ’ αρχήν σύμπτωση απόψεων. Δεν υπήρξε ούτε κλίμα έντασης, αλλά ούτε και η αίσθηση ότι τελειώνουμε αύριο. Συζητήσαμε διάφορα μέτρα, που είτε ελήφθησαν, είτε θα ληφθούν, για την επιτάχυνση της διαδικασίας. Θα συνεχιστεί η συζήτηση, σε τεχνικό επίπεδο, και την επόμενη εβδομάδα”.

Λόγω των συναρμοδιοτήτων για το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων, στη συνάντηση με την τρόικα ήταν παρόντες, οι υπουργοί, Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς και ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Παπαδάκης.

Σύμφωνα με τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, η ελληνική πλευρά εμμένει στις θέσεις της για τα αποδεκτά όρια διαβίωσης (να προστατεύονται από τους πλειστηριασμούς όσοι είναι πραγματικά φτωχοί) και για τον συνεργάσιμο δανειολήπτη, ενώ θα ενεργοποιηθεί και ο θεσμός της διαμεσολάβησης. Και εκφράζεται συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα βρεθεί η «κοινή συνισταμένη» με τους επικεφαλής της τρόικας.

Απο την πλευρά της η τρόικα είναι απόλυτη όσον αφορά στις επαγγελματικές μισθώσεις και εμμένει στην πλήρη απελευθέρωσή τους (και για τις παλαιές και για τις νέες, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Ανάπτυξης).

Επεισοσιακή άφιξη των τροϊκανών

Οι τροικανοί έφτασαν στο υπουργείο εν μέσω αποδοκιμασιών απο τις καθαρίστριες που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Νωρίτερα, οι καθαρίστριες επιχείρησαν να εισβάλουν στη στοά, μόλις είδαν τον υπουργό Γιάννη Στουρνάρα να μπαίνει στο υπουργείο.

Διαβάστε

Η στιγμή του τροχαίου ατυχήματος με εκπρόσωπο της τρόικας μπροστά στο υπουργείο Οικονομικών – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Ραγδαίες εξελίξεις! Η κυβέρνηση καταθέτει προϋπολογισμό και φόρο ακινήτων χωρίς την έγκριση της τρόικας

Με τρεις όρους αρχίζουν οι πλειστηριασμοί από το 2014 – Ποια ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί

Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν το σπίτι από τους πλειστηριασμούς

Έρχονται πλειστηριασμοί! Το μόνο που σώζεται είναι η πρώτη κατοικία – Κυβέρνηση: Θέλουμε τα “μεγάλα ψάρια” – Όλι Ρεν: Δεν ξέρω τίποτα!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε