Την ακύρωση της εκπομπής που επρόκειτο να μεταδοθεί στις 28 Απριλίου, ανακοίνωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου.
Ο κ. Χατζηνικολάου, υποστήριξε μέσω twitter ότι Σταύρος Θεοδωράκης, δεν δέχθηκε να συμμετάσχει σε μια συζήτηση στην οποία θα απαντούσε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Όταν ερωτήθηκε, αν ισχύει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν ήθελε ερωτήσεις από δημοσιογράφους, ο Νίκος Χατζηνικολάου απάντησε: «Ισχύει. Του ζήτησα εξαρχής να καθίσει απέναντι σε 3 ή 4 δημοσιογράφους, όπως είχα κάνει στο παρελθόν και με τον Αλ.Τσίπρα».
Αρχικά το Ποτάμι απάντησε ότι άλλαξε αιφνιδιαστικά η δομή της εκπομπής και, από την πλευρά του δημοσιογράφου, προτάθηκε διαφορετική σύνθεση του πάνελ από αυτή που είχε συμφωνηθεί.
Ανέφερε η ανακοίνωση:
«Όσον αφορά το θέμα που προέκυψε με τη συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στο Star, είχαμε συμφωνήσει με την πρόταση του Νίκου Χατζηνικολάου για μία συνέντευξη, με τους ίδιους όρους με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις άλλων πολιτικών αρχηγών στην ίδια εκπομπή (του Αλέξη Τσίπρα στις 14.10.2013, του Πάνου Καμμένου στις 28.10.2013 και του Δημήτρη Κουτσούμπα στις 3.2.2014). Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι πολιτικοί αρχηγοί απαντούσαν στα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου και του κοινού που είχε προσκληθεί στην εκπομπή.
» Σήμερα, υπήρξε αιφνιδιαστικά μια νέα πρόταση από την πλευρά των συνεργατών του Νίκου Χατζηνικολάου: ο Σταύρος Θεοδωράκης να δεχτεί ερωτήσεις από πάνελ δημοσιογράφων που θα επέλεγε η εκπομπή και όχι μόνο από το κοινό όπως συνέβη με όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.
» Τους εξηγήσαμε ότι αυτού του τύπου η συνέντευξη παραπέμπει στα ντιμπέιτ που ήδη έχουμε προτείνει. Ντιμπέιτ με πολιτικούς αρχηγούς, διακαναλικά, στα οποία θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι από διαφορετικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και όχι ντιμπέιτ του ενός, κατ εξαίρεση, από μια εκπομπή, ενός μόνο καναλιού».
Μέσα από το enikos ήρθε η απάντηση σε αυτή την ανακοίνωση:
«Το Ποτάμι στην απάντησή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι συμφώνησε “για μία συνέντευξη, με τους ίδιους όρους με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις άλλων αρχηγών”, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να εξηγήσει γιατί δεν δέχθηκε την παρουσία του πάνελ τριών ή τεσσάρων δημοσιογράφων.
»Όμως δεν είναι έτσι ακριβώς. Στις 5-5-2008, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, “Πρόσωπο με Πρόσωπο”, ο Αλέξης Τσίπρας ως Πρόεδρος του Συνασπισμού τότε, δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις τριών δημοσιογράφων, όπως ακριβώς θα συνέβαινε με τον Σταύρο Θεοδωράκη, στον οποίο εξαρχής, τέθηκε η συγκεκριμένη πρόταση και όχι “αιφνιδιαστικά σήμερα” όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
»Μαζί λοιπόν με το κοινό που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπομπής, θα ρωτούσαν τρεις ή τέσσερις δημοσιογράφοι τον επικεφαλής του Ποταμιού που απάντησε ότι αυτό θα ήταν ένα ντιμπέιτ.»
Το Ποτάμι απάντησε απάντησε και πάλι αλλά μέσω Facebook:
«Θα θέλαμε να βοηθήσουμε λίγο τον κ. Χατζηνικολάου να φρεσκάρει τη μνήμη του, καθώς τα αυξημένα ενημερωτικά του καθήκοντα ίσως τον παρασύρουν σε βιαστικές αναφορές στο παρελθόν.
»Ο Νίκος Χατζηνικολάου στο σημερινό δελτίο ειδήσεων του Star επέμεινε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δέχτηκε ερωτήσεις από δημοσιογράφους στην εκπομπή του, enikos. Ως “απόδειξη”, παρέθεσε στην ιστοσελίδα enikos.gr αποσπάσματα από μία εκπομπή του Μαΐου του 2008.
»Ατυχώς, η εκπομπή στην οποία αναφέρθηκε είχε τίτλο “Πρόσωπο με Πρόσωπο” και παιζόταν τότε στον σταθμό Alter. Το θέμα δεν ήταν ασφαλώς αυτή η εκπομπή, ούτε άλλες εκπομπές που έκανε ο ίδιος στον Alpha ή στο MEGA.
»Οι επίδικες εκπομπές enikos που φιλοξένησαν τον κ. Τσίπρα το 2012 και το 2013, έλαβαν χώρα αποκλειστικά με ερωτήσεις από το κοινό, όπως ήταν και η συμφωνία με τον Σταύρο Θεοδωράκη, πριν το επιτελείο του κ. Χατζηνικολάου αθετήσει τη μεταξύ τους συνεννόηση σήμερα το πρωί. Το ίδιο είχε συμβεί βέβαια και με τις συνεντεύξεις του κ. Καμμένου και του κ. Κουτσούμπα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σ. Θεοδωράκης: η άρνηση Λαζόπουλου είναι προσβολή προς τον αριστερό ψηφοφόρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θεοδωράκης για ΣΥΡΙΖΑ: το κόμμα που θέλει να κυβερνήσει είναι με το ευρώ;