Πολιτική

Γιούνκερ σε Παπούλια: “Διαφωνώ με ΟΟΣΑ. Η Ελλάδα θα βρει το δρόμο της ανάπτυξης…”

Τις προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης για ανάπτυξη συμμερίζεται ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όπως τόνισε κατά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε στον κ. Γιούνκερ ότι “ο ελληνικός λαός έχει υποστεί μεγάλες θυσίες και δεν αντέχει άλλες”, επισημαίνοντας ότι “πρέπει να βοηθηθεί για να φτάσουμε σε περίοδο ανάπτυξης και να πολεμήσουμε τις δραματικές διαστάσεις, που παίρνει η ανεργία των νέων, καθώς κινδυνεύει να χαθεί μια ολόκληρη γενιά νέων στην Ευρώπη”.

Απαντώντας, ο κ. Γιούνκερ συμμερίστηκε τις επισημάνσεις του κ. Παπούλια πως ο ελληνικός λαός έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες. “Οι Έλληνες έδειξαν μεγάλο θάρρος και θα ήθελα να υπάρξει χώρος για μια νέα Ελλάδα”, είπε, εκτιμώντας για άλλη μια φορά ότι η χώρα “θα βρει τον δρόμο της ανάπτυξης”. “Δεν ξέρω το πότε, πιθανόν μέσα στο 2014 -συμμερίζομαι τις προβλέψεις της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδας και όχι του ΟΟΣΑ- και το μεγάλο πρόβλημα είναι το πρόβλημα της ανεργίας των νέων”, τόνισε.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου ανέφερε ότι “αυτό το πανευρωπαϊκό πρόβλημα” θα είναι κεντρικό ζήτημα κατά τη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2014. “Έχουμε προβλέψει ήδη κεφάλαια ύψους 6 δισ. για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας των νέων από το 2014-2020. Αλλά η Ελλάδα, μετά από έξι χρόνια ύφεσης δεν μπορεί να περιμένει κι άλλα τόσα”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έφτασε στην Ηρώδου του Αττικού συνοδευόμενος από τον Αντώνη Σαμαρά και τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος του Σωτήρος.

Πρόκειται για το ανώτατο παράσημο, που θεσπίστηκε από την Εθνική Συνέλευση το 1829 για να τιμηθούν όσοι είχαν συμβάλει στον Απελευθερωτικό Αγώνα το 1821. Όπως είπε ο κ. Παπούλιας είναι μια “διάκριση ως ενός αληθινού φίλου της Ελλάδος, ο οποίος υπερασπίστηκε τα δίκαια του ελληνικού λαού”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποθέωσε ο Γιούνκερ τον Σαμαρά και τους Έλληνες

Ξανά ο Γιούνκερ στην Αθήνα – ΦΩΤΟ

Αδειάζει και ο Γιούνκερ την ΚΟΜΙΣΙΟΝ – Οι προβλέψεις της δεν είχαν επαφή με την πραγματικότητα

Γιούνκερ: Το Grexit απαίσια λέξη – Με τον Σαμαρά είμαστε αδέρφια!

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: Τίποτα δεν μπορεί να αποφασιστεί για την Ουκρανία χωρίς την Ουκρανία, είπε ο πρωθυπουργός
«Η Ευρώπη πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κυριάκος Μητσοτάκης: «130 αστυνομικοί στον προαστιακό και στα λεωφορεία» – Ξεκίνησε το πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης
«Με την ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος, η πολιτική αυτή θα εφαρμοστεί σε όλο το δίκτυο της Αττικής με ειδικό σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ