Τετάρτη, 3 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Γκρίνια στη ΝΔ για τον Λαζαρίδη και τα «δύο άκρα»

Γκρίνια στη ΝΔ για τον Λαζαρίδη και τα «δύο άκρα»

Διαφωνίες και γκρίνια στο εσωτερικό της ΝΔ έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Χρύσανθου Λαζαρίδη και η «περίφημη» θεωρία των δύο άκρων.

Μετά την αδελφή του και πρώην υπουργό, Ντόρα Μπακογιάννη, και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σήμερα μιλώντας στο «Βήμα Fm» ότι δεν συμφωνεί με την προσέγγιση των δύο άκρων. Και επεσήμανε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένα νεοναζιστικό μόρφωμα, «που προσομοιάζει με εγκληματική οργάνωση και δεν εξισώνεται με κανένα άλλο κόμμα».

«Η πολιτική βία μπορεί να εκπορεύεται από διαφορετικούς ιδεολογικούς χώρους» είπε, διευκρινίζοντας όμως ότι «δεν εξισώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή».

Ο Κ. Μητσοτάκης, αν και ανέφερε ότι «στο παρελθόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε παράσχει πολιτική κάλυψη σε δυνάμεις που κατέφευγαν σε πράξεις βίας», δήλωσε ότι «σίγουρα, από τότε έχει επέλθει πρόοδος».

Εκτός από τον Κ. Μητσοτάκη, τη διαφωνία τους για τις δηλώσεις Λαζαρίδη έχουν εκφράσει η βουλευτής Επικρατείας, Ντόρα Μπακογιάννη – που είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ ότι «δεν είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται “άκρο” το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» – ο βουλευτής και πρώην υπουργός, Προκόπης Παυλόπουλος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άδωνις: Παραστρατιωτικές ομάδες έχει και η άκρα αριστερά

Όταν ο Λαζαρίδης ήταν “σύντροφος” με το Μηλιό – Το πορτραίτο του “μιλιτέρ” συμβούλου Σαμαρά

Τι απάντησε ο Κεδίκογλου στον Τσίπρα – Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον Σαμαρά να αποδοκιμάσει τον Λαζαρίδη

Α. Τσίπρας: «έχει ευθύνη ο Σαμαράς για τη θεωρία των δύο άκρων»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε