Πολιτική

H Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέλαβε από τον Μαργαρίτη Σχοινά τη Σημαία της Ευρώπης

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχτηκε τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά σε μία συνάντηση με ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα. Αφορμή τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην ενωμένη Ευρώπη.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέλαβε από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν την πρώτη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κυμάτισε στον ιερό βράχο της Ακρόπολης πλάι στην Ελληνική, φέτος στις 9 Μαΐου, ημέρα της Ευρώπης.  

«Με χαρά και συγκίνηση παραλαμβάνω το δώρο σας. Οι μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας, η ασφάλεια, η εκπαίδευση, το μεταναστευτικό, η εξάλειψη των κοινωνικών διακρίσεων, η οικονομική ανάκαμψη, μπορούν και πρέπει να αντιμετωπισθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τα κατάλληλα εργαλεία και με ενότητα και αλληλεγγύη. Το πρόγραμμα εμβολιασμού των πολιτών, καθώς και το σχέδιο ανάκαμψης, μας κάνουν αισιόδοξους.

Η σημαία που μου παραδίδετε σήμερα αποτελεί τον καλύτερο συμβολισμό της επετείου των 40 ετών από την είσοδο της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και είναι διαρκής υπόμνηση των όσων έχουμε πετύχει μαζί τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας, καθώς και των υψηλών προσδοκιών που έχουμε για το κοινό μας μέλλον», ανέφερε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Sakellaropoulou Sxoinas  Intime

Από την πλευρά του ο Έλληνας αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενημέρωσε την «πρώτη πολίτη» της Ελλάδας για τον νέο κύκλο στην Ευρωπαϊκή πολιτική, που άνοιξε στις 15 Σεπτεμβρίου με την ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης.

Έχουμε μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις και στο Μεταναστευτικό και στην Ασφάλεια, και πρόσφατα τις επιπτώσεις της κρίσης του Αφγανιστάν, αλλά και σε θέματα κοινωνικά, όπως είναι η νέα στρατηγική για τον Αντισημιτισμό, όπως είναι το Ευρωπαϊκό Έτος για τη Νεολαία το 2022.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε φυσικά ότι ερχόμαστε και από μια χρονιά με μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες όπως είναι το ευρωπαϊκό σχέδιο εμβολιασμού, το οποίο συνεχίζεται και θα ενταθεί, όπως είναι φυσικά τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, που θερμαίνουν την οικονομία μας και φυσικά η μεγάλη επιτυχία του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού, χάρη στο οποίο περάσαμε όλοι ένα ασφαλές καλοκαίρι.

Sakellaropoulou Sxoinas  Intime

Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Μαργαρίτης Σχοινάς: Χρονιά ορόσημο το 2021

Κυρία Πρόεδρε, αυτή τη σημαντική ευρωπαϊκή χρονιά που γιορτάζουμε τα 40 χρόνια από την ένταξή μας στην Ενωμένη Ευρώπη αλλά και τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας ήθελα να σας προσφέρω την Ευρωπαϊκή Σημαία που ανέβηκε στην Ακρόπολη την Ημέρα της Ευρώπης, φέτος στις 9 Μαΐου, σε μια αξέχαστη τελετή που τιμήσατε με την παρουσία σας.

Είναι ένα σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ελλάδας και η θέση του είναι εδώ στο κέντρο του απανταχού Ελληνισμού, στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δεχθείτε το λοιπόν ως ένα κειμήλιο που ανήκει στους Έλληνες και συμβολίζει τη θέλησή μας να είμαστε κομμάτι αυτής της ισχυρής Ένωσης μέσα από την οποία προωθούμε κι εμείς τις εθνικές μας επιδιώξεις. Και πάλι σας ευχαριστώ», κατέληξε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1