Πέμπτη, 4 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Η Αυγή κυκλοφόρησε με λευκή σελίδα και μια σημείωση…

Η Αυγή κυκλοφόρησε με λευκή σελίδα και μια σημείωση…

Αίσθηση έχει προκαλέσει η απόφαση της εφημερίδας Αυγή να κυκλοφορήσει σήμερα με μια κατάλευκη πρώτη σελίδα και ένα post it στο κέντρο με τίτλο Φίμωτρο.

Όπως αναφέρει στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα:

Η Αυγή αναγκάζεται να κυκλοφορήσει σήμερα με λευκή πρώτη σελίδα διαμαρτυρόμενη για την επιχειρούμενη επιβολή προληπτικής λογοκρισίας από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη μετά από αίτημα του υπουργού Προστασίας του Πολιτη Νίκου Δένδια. Στόχος, η αφαίρεση του δικαιώματος της ενημέρωσης από τον πολίτη, η αδιαφάνεια και η προστασία της εξουσίας, από αποκαλύψεις σκανδάλων τύπου Μπαλτάκου – Σαμαρά.

Η εφημερίδα σε κύριο άρθρο θέτει ερωτήματα όπως:

– γιατί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά τα όσα της καταμαρτυρεί στο βίντεο ο κ. Μπαλτάκος δεν κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην γ.γ. της κυβέρνησης. “Αντ’ αυτού”, γράφει η Αυγή, “η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σπεύδει να προειδοποιήσει όχι μόνο τους χρυσαυγίτες αλλά και το σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου, εάν δημοσιεύσουν ή αναπαραγάγουν νεο βίντεο.”.

– γιατί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κάνει χρήση της διάταξης του άρθρου 157 του Ποινικου Κώδικα και όχι άλλων διατάξεων του νομικού συστηματος που προσιδιάζουν στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Τονίζει επίσης ότι επιχειρείται η επιβολή καθεστώτος προληπτικής λογοκρισίας ώστε να συγκαλυφθούν πιθανά αδικήματα υπουργών όπως αναδεικνύονται μέσα από παρασκηνιακές συζητήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τσίπρας: Ο πρωθυπουργός είναι ο αρχηγός μιας ακροδεξιάς δράκας που κυβερνά την Ελλάδα

Ο Κασιδιάρης αποκάλεσε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου “ενεργούμενο της χούντας Σαμαρά”

Αρειος Πάγος: Χειροπέδες ακόμα και σε εν ενεργεία βουλευτές αν δημοσιοποιηθούν και άλλα βίντεο – προϊόντα υποκλοπής!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε