Πολιτική

Η ΕΡΤ διχάζει τη ΔΗΜΑΡ

Να πάμε προς το ΠΑΣΟΚ ή προς τον ΣΥΡΙΖΑ; Πρόκειται για το υπαρξιακό δίλημμα που αντιμετωπίζει η ΔΗΜΑΡ καθώς βλέπει τα ποσοστά της μετά την έξοδο απο την κυβέρνηση να συρρικνώνονται σε σημείο να εωρείται πολύ πιθανό το σενάριο να μην μπει καν στη Βουλή.

Ο Φώτης Κουβέλης και η πλειοψηφία των στελέχων της ΔΗΜΑΡ εμμένουν στη πορεία που έχουν χαράξει από τη στιγμή που αποφάσισαν να ακολουθήσουν διαφορετικό δρόμο και δεν κρύβουν την δυσφορία τους για το γεγονός ότι μέχρι πρότινος ήταν στα “παράθυρα” των τηλεοράσεων και τώρα δεν παίζει ούτε “κάρτα”.

Η έξοδος από την κυβέρνηση ουσιαστικά έχει διασπάσει τη ΔΗΜΑΡ και είναι χαρακηριστικό αυτό που συνέβη χθες στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής όπου συζητήθηκε το θέμα της ΕΡΤ και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε τα στελέχη του κόμματος να μην αποδέχονται τις προσκλήσεις των ενημερωτικών εκπομπώντης “Δημόσιας Τηλεόρασης”.

Ειδικότερα η απόφαση της ΕΕ αναφέρει:

“Η EE της ΔΗΜΑΡ, μετά από συζήτηση, θεώρησε, με μεγάλη πλειοψηφία, ότι πολιτικά δεν είναι ορθή η συμμετοχή των στελεχών του κόμματος σε ενημερωτικές εκπομπές της ΔΤ, για όσο διάστημα εκκρεμεί η συζήτηση στη βουλή της πρότασης νόμου, που υπέγραψαν όλοι οι βουλευτές της, για ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της ΚΥΑ, που κατάργησε την ΕΡΤ ΑΕ”.

Μετά όμως από τη συνεδρίαση της ΕΕ, τρία μέλη της ο Γιάννης Αντωνίου, ο Γεράσιμος Γεωργάτος και ο Σταύρος Λιβαδάς εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία ασκούν έντονη κριτική προς τη ηγεσία του κόμματος γιατί “Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ ευθυγραμμιζόμενη με τις ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και ΚΚΕ), επικύρωσε τη δήλωση του Προέδρου του κόμματος, για κήρυξη εμπάργκο στη Δημόσια Τηλεόραση (ΔΤ) , απαγορεύοντας την παρουσία στελεχών του κόμματος σε αυτήν”.

“Η απόφαση αυτή, υποστηρίζουν τα τρία μέλη, εγείρει μείζονα ζητήματα συνέπειας λόγων και έργων, καθώς και πολιτικής παρουσίας και προοπτικής του κόμματος” και συγκεκριμένα

α) Ζητήματα συνέπειας λόγων και έργων. Καταδικάσαμε το βίαιο και αντιδημοκρατικό τρόπο, με τον οποίο έκλεισε η ΕΡΤ, φτάνοντας ώς την αποχώρηση από την κυβέρνηση. Αιτιολογήσαμε τη στάση μας επικαλούμενοι τη νομιμότητα, που δεν τηρούνταν όσο δεν λειτουργούσε η νέα τηλεόραση, συμπλέοντας, εν προκειμένω, με την πανευρωπαϊκή ένωση ραδιοτηλεοπτικών μέσων-EBU. Σήμερα η ΔΤ αποτελεί μια υπαρκτή και καθόλα νόμιμη πραγματικότητα και αναγνωρίζεται από την EBU ως η μόνη νόμιμη δημόσια τηλεόραση, έστω και στο μεταβατικό της στάδιο. Στο όνομα ποιάς νομιμότητας, πλέον, επιχειρείται να δικαιολογηθεί, η απαγόρευση; Πώς δικαιολογούν τη στάση τους τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που είναι συχνοί θαμώνες των εκπομπών του κατειλημμένου ραδιομεγάρου, οι παραγωγοί των οποίων έχουν δύο μήνες τώρα κουρελιάσει κάθε έννοια νομιμότητας

β) Ζητήματα πολιτικής παρουσίας και προοπτικής. Για άλλη μία φορά η ΔΗΜΑΡ σπεύδει να ταυτιστεί με τη δημαγωγία και την πολιτική ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης, διευρύνοντας το χάσμα με την ιδέα και το πολιτικό προφίλ της αριστεράς της ευθύνης, που αποτέλεσε ένα από τα ιδρυτικά χαρακτηριστικά του κόμματος. Μετά την αποχώρηση από την τρικομματική κυβέρνηση, φοβόμαστε ότι η ΔΗΜΑΡ όλο και περισσότερο διολισθαίνει στο δρόμο της πεπατημένης του αριστερού αρνητισμού.

Διαβάστε επίσης:

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Κοτζιάς «φεύγει», ο Γιάννης Δραγασάκης «έρχεται»: Νέα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Πληροφορίες λένε ότι το όνομα του Νίκου Κοτζιά απομακρύνεται για την προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ αντίθετα φαίνεται ότι έδαφος κερδίζει η υποψηφιότητα του Γιάννη Δραγασάκη
Ο Νίκος Κοτζιάς «φεύγει», ο Γιάννης Δραγασάκης «έρχεται»: Νέα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας