Παρασκευή, 5 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Η Τσίμερ έβαλε… φωτιές σε ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – “Η αθλιότητα του Βενιζέλου δεν έχει όριο”

Η Τσίμερ έβαλε… φωτιές σε ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – “Η αθλιότητα του Βενιζέλου δεν έχει όριο”

Σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ,προκάλεσαν οι δηλώσεις της Γκάμπι Τσίμερ, επικεφαλής της ευρωομάδας της Αριστεράς, η οποία έκανε λόγο για διαστρέβλωση των τοποθετήσεών της από εφημερίδες.

Συγκεκριμένα, η κ. Τσίμερ δήλωσε ότι είδε «έκπληκτη και αγανακτισμένη» δημοσιεύματα σε δύο «φιλοκυβερνητικές εφημερίδες» διαστρεβλώσεις σχετικά με όσα είπε σε συνάντηση με μέλη του ελληνικού υπουργικού συμβουλίου στο πλαίσιο της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ελληνική κυβέρνηση.

Η κ. Τσίμερ επεσήμανε ότι έκανε ειδική αναφορά στο δημόσιο χρέος της Ελλάδας ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που περιέγραφαν οι δύο εφημερίδες, τονίζοντας ότι είναι αναγκαίος ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, ώστε να «αποσαφηνιστεί το ανήθικο και παράνομο σκέλος του, το οποίο δεν πρέπει να αποπληρωθεί» και ότι άσκησε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση διότι εμφανίζει μία «ρόδινη και παραπλανητική εικόνα» της κατάστασης στη χώρα.

Σύμφωνα με την κ. Τσίμερ ο λογιστικός έλεγχος είναι μία από τις οδούς για να προαχθεί η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζομένους στην Ελλάδα και τη Γερμανία. «Ποτέ δεν θα μπορούσα – και δεν το έκανα – να φέρω σε αντιπαράθεση τον Έλληνα με το Γερμανό πολίτη. Είναι προσβολή για μένα ακόμη και να το διανοηθεί κάποιος» πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, υπογραμμίζει ότι δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι παρόντες και αναφέρει ότι και τα δύο δημοσιεύματα «τείνουν να παρουσιάζουν την ίδια “ηρωική αντίδραση” του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας», Ευάγγελου Βενιζέλου.
«Δεν θέλω να υποθέσω ότι είναι ο αρχιτέκτονας των δύο διαρροών» κατέληξε.

ΣΥΡΙΖΑ: Η αθλιότητά του κ. Βενιζέλου δεν έχει όριο

Από πλευράς του, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Βενιζέλου, αναφέροντας ότι «η αθλιότητά του δεν έχει όριο».  Σε ενημερωτικό του σημείωμα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι ο κ. Βενιζέλος πήρε το λόγο μετά από την κ. Τσίμερ και της επετέθη, αντιστρέφοντας τα λεγόμενά της.

«Ως εκ τούτου, η πρόεδρος ξαναπήρε τον λόγο και επανέλαβε τη θέση της. Δεν μας εκπλήσσει η στάση του κ. Βενιζέλου. Η αθλιότητά του δεν έχει όριο. Η αγωνία του για πολιτική επιβίωση είναι απολύτως εξηγήσιμη αλλά και κακός σύμβουλος. Οι χειρότεροι φόβοι του θα επιβεβαιωθούν» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΥΠΕΞ: Ατυχής ο υπαινιγμός της κ. Τσίμερ

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κ. Κούτρας, δήλωσε ότι η συνάντηση της διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την κυβέρνηση ήταν μια «θεσμική και άρα δημόσια δραστηριότητα που διέπεται από τους κανόνες διαφάνειας, τους οποίους ορθώς αναδεικνύει πάντοτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που εκπροσωπεί τους πολίτες της Ένωσης».

Ο κ. Κούτρας χαρακτήρισε θεσμικά απαράδεκτο και προσβλητικό τον «ατυχή υπαινιγμό» της κ. Τσίμερ ότι ο κ. Βενιζέλος είναι ο «αρχιτέκτονας των διαρροών» για όσα η ίδια είπε δημόσια σε μία θεσμική διαδικασία.
«Αυτά που είπε η κ. Τσίμερ δημοσίως, τα άκουσαν πολλοί παριστάμενοι, οι δε απόψεις του κ. αντιπροέδρου της κυβέρνησης διατυπώνονται, επίσης, δημόσια και επίσημα και δεν διαδίδονται μέσω διαρροών» κατέληξε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.

ΠΑΣΟΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ «εκτελώνισε» τις απόψεις της κ. Τσίμερ

Στην αντεπίθεση πέρασε πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα το ΠΑΣΟΚ. Όπως σχολίασε το γραφείο Τύπου, ο ΣΥΡΙΖΑ «εκτελώνισε» τις απόψεις της κ. Τσίμερ και ανέλαβε την πολιτική τους υπεράσπιση στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζεται τις απόψεις που «θέλουν να φέρουν την Ελλάδα σε αντιπαράθεση με τον φτωχό γερμανό φορολογούμενο. Τις απόψεις που θεωρούν ότι το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας το πληρώνουν οι γερμανοί φορολογούμενοι, δηλαδή απόψεις αβάσιμες, αναληθείς και προσβλητικές για την Ελλάδα, που επιπλέον δηλητηριάζουν την γερμανική κοινή γνώμη».

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «αυτές είναι οι απόψεις που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη, αυτά είναι τα κόμματα με τα οποία συνεργάζεται, όπως το Die Linke που καταψήφισε στο γερμανικό κοινοβούλιο όλα τα προγράμματα στήριξης της ελληνικής οικονομίας».

«Ωραία διαπραγμάτευση κάνει στην Ευρώπη ο κ. Τσίπρας που θέλει μάλιστα να ηγηθεί των θέσεων αυτών στις ερχόμενες ευρωεκλογές» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: Τον Μάη τα φώτα σβήνουν για την μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου

ΣΥΡΙΖΑ: Θεσμοθετήσατε την διαπλοκή!

Σόου ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή με φωνές και σκηνές φαρ – ουέστ!

Κόντρα… διαρκείας για τα φάρμακα – Κεδίκογλου για Τσίπρα: Δεν τον ακολούθησε ούτε η Χρυσή ΑυγήΣόου ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή με φωνές και σκηνές φαρ – ουέστ!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε