Τετάρτη, 24 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Η Χρυσή Αυγή και η διχασμένη πολιτική προσωπικότητα του πρωθυπουργού”

Η Χρυσή Αυγή και η διχασμένη πολιτική προσωπικότητα του πρωθυπουργού”

”Η Χρυσή Αυγή μπορεί να γίνει ισχυρότερη από ποτέ εάν καταρρεύσει το κατηγορητήριο για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης” αναφέρει η Wall Street Journal που κάνει λόγο για ”διχασμένη πολιτική προσωπικότητα του Σαμαρά”.

Στην μάχη της ελληνικής κυβέρνησης να κηρύξει παράνομη την Χρυσή Αυγή αναφέρεται η Wall Street Journal.
Κάτω από τον τίτλο ”Η Ελλάδα παλεύει να κηρύξει παράνομο το φασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή” το δημοσίευμα επικεντρώνεται στις ”αποστάσεις” της Αστυνομίας και στην ”διστακτικότητα” των πολιτικών.
”Η αστυνομία για καιρό κρατούσε αποστάσεις αντικατοπτρίζοντας τη διστακτικότητα της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας να αντιμετωπίσει την εντεινόμενη ισχύ του κινήματος”.

”Η διχασμένη πολιτική προσωπικότητα του πρωθυπουργού”

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός αρχικά πίστεψε πως ”η Χρυσή Αυγή ήταν μόδα που θα ξεθώριαζε με την σταθεροποίηση της οικονομίας”.

Πολλοί λένε ότι η Χρυσή Αυγή θα βγει ισχυρότερη από ποτέ εάν καταρρεύσει το κατηγορητήριο

Αμέσως μετά ο αρθρογράφος αναφέρεται στο παρελθόν του Α. Σαμαρά.
”Ένας βασικός παράγοντας ήταν η διχασμένη πολιτική προσωπικότητα του πρωθυπουργού. Ο κ. Σαμαράς ανατράφηκε από μητέρα με φιλελεύθερες αντιλήψεις της εμπορικής αριστοκρατίας της Αθήνας και έναν πατέρα δεξιών πεποιθήσεων που προέρχεται από ένα φτωχό αντικομουνιστικό χωριό. Η καριέρα του κινήθηκε από έντονη εθνικιστική ρητορική σε σοβαρή πολιτική νηφαλιότητα. Μισεί τους νέο-Ναζί. Η προγιαγιά του, η Πηνελόπη Δέλτα, πατριώτισσα συγγραφέας παιδικών βιβλίων, αυτοκτόνησε το 1941 την ημέρα που οι Γερμανοί ανέγειραν τη σβάστικα στην Ακρόπολη”.

”Δεν δώσαμε μεγάλη σημασία στους θανάτους μεταναστών, επειδή δεν ήταν στον Τύπο και επειδή ούτε οι εισαγγελείς έδωσαν μεγάλη σημασία. Δεν ήταν προτεραιότητα”

Έκπληξη επίσης προκαλεί η συνέντευξη υψηλόβαθμου στελέχους της Νέας Δημοκρατίας στην Wall Street Journal.
”Δεν δώσαμε μεγάλη σημασία στους θανάτους μεταναστών, επειδή δεν ήταν στον Τύπο και επειδή ούτε οι εισαγγελείς έδωσαν μεγάλη σημασία. Δεν ήταν προτεραιότητα”.

Στο δημοσίευμα εκφράζεται ο φόβος πως η Χρυσή Αυγή θα βγει πιο δυνατή.
”Ειδικοί αναφέρουν ότι πιθανώς τα μέχρι τώρα στοιχεία να μην είναι αρκετά. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες τη νύχτα του φόνου είναι ισχυρές ενδείξεις, αλλά δεν αποδεικνύουν ότι υπήρχε εντολή για δολοφονία. Πολλοί λένε ότι η Χρυσή Αυγή θα βγει ισχυρότερη από ποτέ εάν καταρρεύσει το κατηγορητήριο”.

Διαβάστε επίσης:

Ρύθμιση ”ανάσα” για επιχειρήσεις με δάνεια

Ο οίκος Moody’s αναβάθμισε την προοπτική εξέλιξης της ισπανικής οικονομίας

Σόιμπλε: Θα ήθελα να παραμείνω υπουργός

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε