Πέμπτη, 25 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Η ανάπλαση της Αθήνας με 120 εκατ. ευρώ της Κομισιόν

Η ανάπλαση της Αθήνας με 120 εκατ. ευρώ της Κομισιόν

Το δεκαετές «Έργο Αθήνα», προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, που χρηματοδοτείται απευθείας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρουσίασε σήμερα ο Γιώργος Καμίνης σε εκδήλωση, όπου το παρών έδωσε και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Γιοχάνες Χαν.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 72 έργα, από τα οποία τα 16 (προϋπολογισμού 38 εκατ. ευρώ) έχουν ήδη αρχίσει να υλοποιούνται, 24 έργα (προϋπολογισμού 61 εκατ. ευρώ) δημοπρατούνται έως το τέλος του χρόνου και 32 έργα είναι υπό μελέτη.

Τα έργα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, δράσεις κοινωνικής επιχειρηματικότητας, δράσεις για αστέγους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, έργα για την ανανέωση των υποδομών παροχής υπηρεσιών υγείας, δημιουργία βρεφονηπιακών σταθμών, επέκταση σχολικών συγκροτημάτων, έργα στις γειτονιές (αναπλάσεις δημόσιων χώρων και πλατειών), δημιουργία υποδομών για μια «έξυπνη πόλη», δημιουργία «θερμοκοιτίδων» (startup incubators) νέων τεχνολογιών και έργα δημιουργικής βιομηχανίας.

Για την υλοποίηση των έργων, ο δήμος χρησιμοποιεί το δικό του δυναμικό και τις δικές του υπηρεσίες, ενώ συνεργάζεται με εκτεταμένο δίκτυο φορέων όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ο Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών και ο ΣΕΒ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Έργο Αθήνα» ο δήμος Αθηναίων θα δημιουργήσει δομές, όπου νέοι με καινοτόμες ιδέες θα βρουν στέγη, επαγγελματική καθοδήγηση και εργαλεία για να εξελίξουν την επιχειρηματική τους ιδέα. Στόχος είναι να ωριμάσει ένα «οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων» και μια νέα γενιά καινοτόμων επιχειρηματιών (όπως διευκρίνισε κ. Καμίνης το συγκεκριμένο «hub» για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα θα αρχίσει να λειτουργεί τον ερχόμενο Ιανουάριο στον χώρο «Τεχνόπολις»).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο συνιδρυτής του Οργανισμού Προώθησης της Επιχειρηματικότητας Industry Disruptors Game-Changers, Μιχάλης Στάγκος, ο διευθυντής σύνταξης του περιοδικού δρόμου «Σχεδία», Χρήστος Αλεφάντης, και ο διευθυντής του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθήνας, Κωστής Κοντογιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φέτος δεν έχει χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα αλλά…

Και επίσημα υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων ο Γιώργος Καμίνης

Καμίνης: Μια δημοκρατική χώρα δε μπορεί να βλέπει τα παιδιά της να δολοφονούνται

Καμίνης: Δεν ξαναδίνω άδεια για εκδηλώσεις στον Άγιο Παντελεήμονα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε