Πολιτική

Η ατάκα της Μέρκελ για τους τρυφερούς καρπούς ελληνικής επιτυχίας στο αμερικανικό στόχαστρο

Η δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μπροστά στην Α. Μέρκελ ότι η Ελλάδα μπορεί πλέον να σταθεί στα πόδια της και ότι δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο στήριξης, σχολιάζεται ιδιαίτερα στον αμερικανικό τύπο.

Σε δημοσίευμα της «Wall Street Journal» για τη χθεσινή συνάντηση του κ. Σαμαρά με τη Γερμανίδα Κκγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο, αναφέρεται ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε τη στήριξη του Βερολίνου στις προσπάθειες και τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να ενισχύσει την ανάπτυξη και την απασχόληση.

η κ. Μέρκελ υποστήριξε τη δήλωση λέγοντας ότι είναι ορατοί οι πρώτοι τρυφεροί καρποί της οικονομικής επιτυχίας της Ελλάδας

Επίσης, γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του για την «πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην αναδιάρθρωση της οικονομίας της, με τη δημοσιογράφο να σχολιάζει ότι η κ. Μέρκελ υποστήριξε τη δήλωση αυτή, λέγοντας: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη για το γεγονός ότι αρκετές θετικές ενδείξεις έρχονται από την Ελλάδα» καθώς και ότι είναι ορατοί «οι πρώτοι τρυφεροί καρποί» της οικονομικής επιτυχίας της Ελλάδας.

«ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενδεχομένως να επιδιώξει τον πρόωρο τερματισμό της οικονομικής βοήθειας της Ελλάδας από το ΔΝΤ»

Από το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Bloomberg» προβάλλεται η δήλωση του κ.Σαμαρά ότι πιστεύει πως «η διαδικασία θα ολοκληρωθεί νωρίτερα απ’ ό,τι προβλεπόταν αρχικά», ενώ στο κείμενο επισημαίνεται ότι «ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενδεχομένως να επιδιώξει τον πρόωρο τερματισμό της οικονομικής βοήθειας της Ελλάδας από το ΔΝΤ».

Τέλος, σημειώνεται ότι η κα Μέρκελ επαίνεσε την ηγεσία του κ. Σαμαρά και δήλωσε ότι το μέλλον του προγράμματος βοήθειας θα συζητηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες στο πλαίσιο της αποκαλούμενης τρόικας των δανειστών.

Σε αρκετά αμερικανικά ΜΜΕ προβάλλεται ανταπόκριση του Associated Press ότι «ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα του δεν χρειάζεται τρίτο διεθνές πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας και άφησε να εννοηθεί ότι επίκειται ένα νέο σχέδιο οικονομικής μεταρρύθμισης, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα θα προτείνει σύντομα το δικό της πλαίσιο για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στα επόμενα χρόνια, πέραν του χρονοδιαγράμματος των δανειακών συμφωνιών».

Διαβάστε επίσης:
Reuters: Ο Σαμαράς επενδύει στην πρόωρη έξοδο από το μνημόνιο

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους»
«Μακάρι η παρακαταθήκη της συνεννόησης και της αγάπης που αφήνει ο Πάπας Φραγκίσκος να βρει την καλύτερη συνέχεια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πάπα Φραγκίσκο 1