Κυριακή, 28 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Η έκπληξη του ανασχηματισμού! Ποιος είναι ο Βασίλης Κικίλιας – ΦΩΤΟ

Η έκπληξη του ανασχηματισμού! Ποιος είναι ο Βασίλης Κικίλιας – ΦΩΤΟ

Από αθλητής και γιατρός…βουλευτής και Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ο Βασίλης Κικίλιας που είχε ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ και είχε βγει καθαρός, είναι αναμφισβήτητα η έκπληξη του ανασχηματισμού.

Πολλοί του καταλογίζουν πολιτική απειρία επισημαίνοντας πως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ένα δύσκολο χαρτοφυλάκιο. Ο ίδιος, χαίρει της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού και έχει μόνο μία απάντηση. Σκληρή δουλειά και τίποτα άλλο.

ΦΩΤΟ FACEBOOK

Ποιος είναι ο Βασίλης Κικίλιας

Γεννήθηκε στις 15 Μαΐου 1974 και είναι το πρώτο παιδί του Παναγιώτη και της Μαρίας Κικίλια. Μετά από λίγα χρόνια, την οικογένεια συμπλήρωσε ο ερχομός της αδερφής του Κατερίνας.

Το 1981 ξεκινά την ενασχόλησή του με το μπάσκετ από τα “μίνι” του Πανιωνίου, συμπαίκτης με το Φάνη Χριστοδούλου.

Τη σεζόν 1990-91 γίνεται ο νεότερος παίκτης που αγωνίζεται στο θεσμό του Κυπέλλου. Τη χρονιά αυτή ο Πανιώνιος κατακτά το μοναδικό κύπελλο της ιστορίας του.

Ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Παίδων κατακτά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενώ παράλληλα παραμένει αριστούχος μαθητής.

Με το Βασίλη Κικίλια στη σύνθεσή της η ΑΕΚ κατακτά το Κύπελλο Σαπόρτα (2000) αλλά και το Πρωτάθλημα Ελλάδος(2002) μετά από 32 ολόκληρα χρόνια.

ΦΩΤΟ FACEBOOK

ΦΩΤΟ FACEBOOK

Το 2002 Αποφοιτά από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2006 Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων & στη συνέχεια αναλαμβάνει Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου.

ΦΩΤΟ FACEBOOK

Το 2008 Αποκτά Μάστερ από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Διοίκησης & Οργάνωσης Μονάδων Υγείας.

Το 2010 Ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής λαμβάνει ποσοστό 47,5% και τίθεται επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Περιφέρειας Αττικής.

ΦΩΤΟ FACEBOOK

Το 2011 Ανακηρύσσεται αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Το 2012 Εξελέγη Βουλευτής Α’ Αθηνών στις εκλογές της 6ης Μαΐου 2012. Επανεξελέγη στις 17 Ιουνίου 2012. Από σήμερα αναλαμβάνει καθηκοντα Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

ΦΩΤΟ FACEBOOK

H μεγάλη του αγάπη εκτός από τον αθλητισμό είναι η θάλασσα και τα ταξίδια.

ΦΩΤΟ FACEBOOK

Μήνυμα ελήφθη…

Δείτε τι έγραφε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας στο blog του λίγες μέρες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις ευρωεκλογές “στις εκλογές τις 25ης Μαΐου μας είπατε πως πρέπει να τρέξουμε πιο γρήγορα στην αποκατάσταση αδικιών, πιο γρήγορα στη μείωση φόρων πιο γρήγορα στην έξοδο από την κρίση.Οι πολίτες δικαιολογημένα είναι δύσπιστοι έρχονται όμως καλύτερες μέρες για όλους. ​Και το μυστικό για να το πετύχουμε αυτό είναι ένα: σκληρή δουλειά”.

Γιατί τον “έψαχνε” το ΣΔΟΕ

Ο Βασίλης Κικίλιας περιλαμβάνονταν στη λίστα με τους 54.000 φορολογούμενους με εμβάσματα στο εξωτερικό πάνω από 100.000 ευρώ την περίοδο 2009-2011.

Ο βουλευτής κλήθηκε από τις φορολογικές αρχές να προσκομίσει τα στοιχεία με τα εισοδήματά του προκειμένου να δικαιολογήσει τα ποσά αυτά. Ο έλεγχος ολοκληρώθηκε και έδειξε ότι τα εμβάσματα δικαιολογούνταν από τα εισοδήματα του βουλευτή που είχαν φορολογηθεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νέος υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Βασίλης Κικίλιας – Πολιτική

Αθώος ο Κικίλιας για τα εμβάσματα στο εξωτερικό

Γιατί ο ανασχηματισμός έγινε στις 18:00 κι όχι στις 18:30

Απίστευτο παρασκήνιο για τον ανασχηματισμό – Απ’ την Αίγυπτο ως τον Γκίκα Χαρδούβελη και την εξαφάνιση του Ε. Βενιζέλου – Οι ντρίπλες του Α. Σαμαρά

Οι καυτές πατάτες στα χέρια του νέου τσάρου της Οικονομίας

Κυβέρνηση… μεγάλων στοιχημάτων – Εκπλήξεις και ανατροπές στον σαρωτικό ανασχηματισμό – Όλο το παρασκήνιο για την επιλογή του νέου υπ. Οικονομικώ

Τι πιστεύει ο νέος υπουργός Οικονομικών για τα σκληρά μέτρα – Ποιός είναι ο νέος τσάρος

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Γκίκας Χαρδούβελης στο υπουργείο Οικονομικών – Βούλτεψη εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Ντινόπουλος στο Εσωτερικών

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε