Πολιτική

Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης με 155 “ΝΑΙ” – Δύο ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν παρών

- Ο Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε εξαγγελίες φοροελαφρύνσεων, αυξήσεων μισθών σε ένστολους και λύσεων στα κόκκινα δάνεια
- Από το περιστύλιο της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ξεκάθαρα: "Εκλογές το 2016"
- Ο Αλέξης Τσίπρας προέβλεψε πως δεν θα βρει η κυβέρνηση ούτε με τα κιάλα τους 180 βουλευτές για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας
- Καταπέλτης ο Ε. Βενιζέλος κατά Τσίπρα που τον κατηγόρησε ότι ταπείνωσε και ευτέλισε τον Κάρολο Παπούλια
- Πολλοί βουλευτές περνούσαν από τον Αντώνη Σαμαρά και του έδιναν συγχαρητήρια πριν το αποτέλεσμα
- Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η κα Κωνσταντοπούλου και ο κ. Σταθάκης απουσίαζαν από την διαδικασία

Η κυβέρνηση τελικά έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης όπως ήταν άλλωστε και αναμενόμενο και μάλιστα με 155 “ΝΑΙ”, αριθμός που είναι και η κυβερνητική πλειοψηφία.

131 βουλευτές δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ δύο ανεξάρτητοι βουλευτές και συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Κατερίνα Μάρκου, και οι δύο πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ, ψήφισαν παρών. Η ψηφοφορία στιγματίστηκε και από 12 απουσίες, κάποιες από αυτές με νόημα όπως εκείνη του κ. Νταβρή.

Από τη διαδικασία απουσίαζαν και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου που είναι στον μήνα του μέλιτος και ο κ. Σταθάκης. Απουσίαζε επίσης από τη διαδικασία και ο διαγραφείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Πριν ακόμα ανακοινωθεί και επίσημα το αποτέλεσμα, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πλησίαζαν τον Αντώνη Σαμαρά και του έδιναν συγχαρητήρια, ενώ είχε δημιουργηθεί και ένα πηγαδάκι όπου το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο.

Στο περιστύλιο της Βουλής, κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα ο Αλέξης Τσίπρας αρκέστηκε να πει πως ήταν “άνθρακας ο θησαυρός”, ενώ λίγο αργότερα ο Αντώνης Σαμαράς αποχωρώντας δήλωσε πως η εντολή και η εμπιστοσύνη του λαού δεν θα διαψευστούν. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο εκλογών με κοφτό τρόπο απάντησε: “εκλογές το 2016”.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΥΛΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής στιγματίστηκε από τη σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την οργισμένη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα περί ψήφων στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε μία εκτενέστατη ομιλία ανακοίνωσε ένα πλήθος φοροελαφρύνσεων και παροχών προς τις κοινωνικές ομάδες που αδικήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτήρισε “λίστα γάμου”.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση έχει 4 μήνες ζωής, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται να βρουν 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ούτε με τα κιάλια.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ

Αυτές ακριβώς οι φράσεις ήταν εκείνες που προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος πήρε τον λόγο μετά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και τον κατηγόρησε για αλαζονεία και πως με όσα είπε υπονομεύει την προσπάθεια της χώρας για έξοδο από το Μνημόνιο, αλλά και πως ταπεινώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Nωρίτερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του είχε αναφερθεί στα 7 σημεία που θα οδηγήσουν τη χώρα εκτός Μνημονίων και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Σκληρή κριτική εξαπέλυσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως όσα ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας στη ΔΕΘ, δεν θα βοηθήσουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά θα επιστρέψουν τη χώρα κυριολεκτικά σε χρεοκοπία και πίσω στο 2009.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Νίκος Κοτζιάς «φεύγει», ο Γιάννης Δραγασάκης «έρχεται»: Νέα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας
Πληροφορίες λένε ότι το όνομα του Νίκου Κοτζιά απομακρύνεται για την προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ αντίθετα φαίνεται ότι έδαφος κερδίζει η υποψηφιότητα του Γιάννη Δραγασάκη
Ο Νίκος Κοτζιάς «φεύγει», ο Γιάννης Δραγασάκης «έρχεται»: Νέα σενάρια για την Προεδρία της Δημοκρατίας