Πολιτική

Η λίστα Λαγκάρντ μαζί με το στικάκι στη Βουλή

 Στη Βουλή έφθασε η δικογραφία, μαζί με το «στικάκι», σχετικά με την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ».

Στο διαβιβαστικό του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκου Παντελή, δεν αναγράφονται ονόματα πολιτικών αλλά ζητείται να αξιολογηθεί από τη Βουλή, σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, αν υπάρχουν «ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της τότε κυβέρνησης που παρέλαβαν και διαχειρίστηκαν το εν λόγω CD».

Η ποινική προκαταρκτική δικογραφία σχηματίσθηκε αυτεπάγγελτα από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, προκειμένου όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, «να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε περιέλθει στο υπουργείο Οικονομικών ψηφιακός δίσκος (CD) με τα ονοματεπώνυμα Ελλήνων υπηκόων που διατηρούσαν καταθέσεις στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία, ο οποίος (ψηφιακός δίσκος) φέρεται να έχει παραδοθεί στις ελληνικές αρχές από το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας, καθώς επίσης και ο τρόπος που αξιοποιήθηκε το περιεχόμενο αυτού από τους παραλήπτες του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ξαναστέλνουν οι Γάλλοι τη λίστα Λαγκαρντ!

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένει τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη, περιμένει τα προοδευτικά κόμματα για πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
Στελέχη της Κουμουνδούρου εκφράζουν την άποψη ότι είναι πολύ πιθανόν να μην έχουν ακόμα αποκαλυφθεί «όλα τα επεισόδια συγκάλυψης της υπόθεσης των Τεμπών»
Ο Σωκράτης Φάμελλος ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Τα συλλαλητήρια για τα Τέμπη στο «κάδρο» της κυβέρνησης: «Να μην μείνει αναπάντητη καμία αιχμή» η στρατηγική του Μαξίμου
Το κλίμα πόλωσης του τελευταίου διαστήματος, μαζί με την ιδιότυπη «μάχη» στα social media δημιουργούν ένα πρωτόγνωρο πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον
Η τραγωδία των Τεμπών
«Μια αποφασιστική νίκη για την πολιτική μας οικογένεια, τη Γερμανία και την Ευρώπη», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για της εκλογές στη Γερμανία
Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον πρόεδρο του CDU Φρίντριχ Μερτς - «Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: θα είστε ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μητσοτάκης: Μείωση ασφαλιστικών εισφορών, ειδική ομάδα για το πετρέλαιο στους αγρότες και αύξηση δαπανών για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»
Δημιουργείται λιμάνι διαφυγής στη Σαντορίνη, στα 2 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα τον Ιανουάριο, αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στην κυριακάτικη ανασκόπηση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Thessaloniki Summit