Τρίτη, 23 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Η πιο μακροσκελής τελετή παράδοσης – παραλαβής!

Η πιο μακροσκελής τελετή παράδοσης – παραλαβής!

Τόσο ο απερχόμενος όσο και ο νυν υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είχαν πολλά να πουν στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο. Ο κ. Αβραμόπουλος μίλησε αρκετά για όσα έγιναν και για όσα πρέπει να γίνουν, το ίδιο και ο διάδοχός του, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος, είχε προναγγείλει την ομιλία του αυτή αφού θα έθετε και γενικότερα τους στόχους της κυβέρνησης, ως αντιπρόεδρος.

Προέταξε ως βασικούς στόχους, την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ιδιαίτερα σημαντική, όχι μόνο για το υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και γενικότερα για τη χώρα και την κοινωνία.

Είπε επίσης ότι αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων επεξεργάζονται την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και εξέφρασε την εκτίμηση ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα επιτρέπει θεσμικά τον πλήρη συντονισμό του κυβερνητικού έργου σε καθημερινή βάση.

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι ο λαός και η εθνική οικονομία δεν αντέχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, τονίζοντας ότι προτεραιότητες πρέπει να είναι η στήριξη των επιχειρήσεων, τα προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας και η προστασία των ευπαθών ομάδων.

Χαρακτήρισε στη συνέχεια μέγιστη τιμή και πράξη εθνικής ευθύνης την ανάληψη των νέων καθηκόντων του στο ΥΠΕΞ, το οποίο, όπως είπε, αποτελεί ένα από τα προκεχωρημένα φυλάκια της εθνικής μας κυριαρχίας.

Εξέφρασε τέλος την λύπησή του για το γεγονός ότι η ξαφνική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού διέκοψε το έργο του προκατόχου του Δ. Αβραμόπουλο, με τον οποίο, όπως σημείωσε ωστόσο, θα έχει στενή συνεργασία με τη νέα του ιδιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπουργικό: Δίπλα – δίπλα Σαμαράς – Βενιζέλος – Πρωθυπουργός προς υπουργούς: Να πιάσετε τον ταύρο από τα κέρατα!

Ορκωμοσία: Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες… (ΦΩΤΟ)

Τα παιδιά των υπουργών έκλεψαν την παράσταση στην ορκωμοσία

 

 

 

Μόλις έμαθα για τον Αδωνι είπα ευχαριστώ δεν θα πάρω

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε