Πολιτική

Ιερώνυμος: Όχι σε σύμφωνο συμβίωσης και καύση – Δεν είμαι σύμβουλος του Τσίπρα

Την αντίθεσή του με το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών και την καύση νεκρών εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας μίλησε και για την καλή του σχέση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως "δεν είμαι σύμβουλός του".

Αν και απέφυγε να σχολιάσει τις ακραίες θέσεις μητροπολιτών σχετικά με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή του Mega δεν έκρυψε ότι δεν συμφωνεί. “Ένα τέτοιο θέμα, που είναι προσωπική επιλογή κάποιων ανθρώπων, πρέπει να μπει στο οικογενειακό δίκαιο; Πρέπει να πάει στη Βουλή και να γίνει νόμος του κράτους;”.

Αρνητικός όμως εμφανίστηκε καις το θέμα της καύσης νεκρών και τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου στην Αθήνα. Είπε πως είναι δικαίωμα του καθενός να επιλέγει την καύση, ωστόσο αυτό αντίκειται στα πιστεύω της Ορθόδοξης Εκκλησίας και ως εκ τούτου τα αποτεφρωτήρια δεν μπορούν να λειτουργήσουν εντός των κοιμητηρίων.

Πολύς λόγος έχει γίνει και για την ιδιαίτερη σχέση που φαίνεται να έχει αναπτύξει ο κ. Ιερώνυμος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Παρά τις διαφορές που χωρίζουν τους δυο άνδρες, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας τον τίμησε με τη γνωριμία του πριν ακόμη γίνει πρωθυπουργός και επεσήμανε πως είναι ένας άνθρωπος με τον οποίο μπορεί να κουβεντιάσει.

Χαρακτήρισε πρόβλημα του αιώνα μας το προσφυγικό. “Γιατί έφυγαν; Γιατί τους βομβαρδίσαμε εμείς. Η πολιτισμένη Ευρώπη τους βομβάρδισε. Τους έβγαλε από τα σπίτια τους, τους δημιούργησε αυτό το ρεύμα. Αυτοί έρχονται προς τα εδώ, πνίγονται στη θάλασσα, εμείς τους υποδεχόμαστε και τώρα πάνε προς την Ευρώπη και βλέπουν τους πασσάλους που βάζουν για να μην περάσουν. Οι ένοχοι δεν πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους; Ή θα τους αποκλείσουν και θα επιστρέψουν πίσω στην Ελλάδα;”.

Παράλληλα, εμφανίστηκε επιφυλακτικός σχετικά με την κατασκευή και λειτουργία ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα. Αν και χαρακτήρισε δικαίωμα του καθενός να έχει έναν λατρευτικό χώρο για να τις θρησκευτικές του υποχρεώσεις, τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξει βιασύνη στο θέμα και πρόσθεσε: “Κάτω από το σημερινό καθεστώς θα είναι αφέλεια να τρέξουμε, χωρίς να ξέρουμε ποιος θα το διοικεί. Χωρίς να ξέρουμε αν θα είναι χώρος προσευχής ή αν είναι τόπος διδασκαλίας και φονταμενταλιστικός”.

Πηγή: Mega

Πολιτική

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα